Arbejdsgiverne skal have ny førstemand

Direktør for Dansk Arbejdsgiverforening gennem snart 20 år, Jørn Neergaard Larsen, ønsker at fratræde sin stilling.

ARKIV udsendt 29.5.2015. Jørn Neergaard Larsen trækker sig som direktør i DA. ( direktør for Dansk Arbejdsgiverforening Jørn Neergaard Larsen- S 09.38. Arbejdsgiverne vil tvinge flere væk fra sociale ydelser og over i job. Men kritikere advarer mod at underminere velfærdssystemet og øge den sociale ulighed. (Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix 2015) Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen

Dansk Arbejdsgiverforening (DA) skal have ny administrerende direktør.

Organisationens topchef siden 1996, Jørn Neergaard Larsen, har fredag meddelt, at han ønsker at fratræde sin stilling. Det oplyser DA i en pressemeddelelse.

66-årige Jørn Neergaard Larsen bliver på posten, indtil en afløser er fundet.

Bestyrelsesformand Torben Dalby Larsen oplyser, at bestyrelsen tager fratrædelsen til efterretning.

»Jørn Neergaard Larsen yder og har ydet en meget stor indsats for det private erhvervsliv via en utrættelig og en konsekvent ledelse af Dansk Arbejdsgiverforening i snart 20 år,« siger han.

DA har nu nedsat et udvalg, der skal finde frem til en ny direktør for organisationen.

Jørn Neergaard Larsen er cand. jur., og inden han blev administrerende direktør for Dansk Arbejdsgiverforening var han fra 1982 til 1996 administrerende direktør for DJØF.

Jørn Neergaard Larsen har i DA haft til hovedopgave at koordinere overenskomstforhandlingerne på det private arbejdsmarked. Efter sin tiltræden i 1996 og de efterfølgende år fik han bragt overenskomstforhandlingerne i takt og samlet arbejdsgiverne på ny efter flere års splittelse i arbejdsgiverfællesskabet. Han stod også i spidsen for arbejdsgiverne, da DA/LO-området blev kastet ud i storkonflikt i 1998, efter at forligsmandens mæglingsforslag blev forkastet ved en urafstemning.