LO: Udlændinge er kommet for at blive

En ny analyse fra Dansk Arbejdsgiverforening viser, at de fleste ledige job herhjemme i løbet af de seneste år er gået til udlændinge. Det mener LO dog ikke nødvendigvis er et stort problem.

Foto: Linda Kastrup. Harald Børsting
Læs mere
Fold sammen

Valgkampen ser nu også for alvor til at være rykket ind på statistikkontorerne hos de store aktører på arbejdsmarkedet, hvor den skaber nærmest omvendte tilstande.

For mens arbejdsgiverne problematiserer, at udlændinge snupper størstedelen af de nye ledige job herhjemme, så nedtoner landets største fagforbund LO udfordringen.

»Man skal huske på, at den demografiske udvikling betyder, at der bliver færre danskere. Så vi skal simpelthen regne med, at vi får flere udlændinge ind på vores arbejdspladser,« siger LOs formand Harald Børsting i et interview med TV2 Finans og fortsætter:

»Det har vi sagt fra dag ét, at vi synes er fint, hvis bare det foregår på danske løn  og arbejdsvilkår.«

Som Børsen skriver i dag, viser en ny analyse fra Dansk Arbejdsgiverforening, at 31.000 af de i alt cirka 40.000 nye job, der er blevet skabt i løbet af de sidste fire år, er gået til udlændinge.

Det er ifølge Dansk Arbejdsgiverforening et tegn på, at den nuværende regering ikke har gjort nok for at få danskere i arbejde.

»Selvom væksten er så svag, som den er. Så kan vi kun klare os ved en massivt indtag af udenlandsk arbejdskraft. Og det er et signal om, at vi har et kæmpe problem med at få resten af danskerne med,« siger direktør Jørn Neergaard Larsen.

LO mener dog langt fra, at situationen er så slem, som arbejdsgiverne påstår.

»Men det er rigtigt, at vi har en gruppe, der ikke er kommet med endnu. Det handler simpelthen om, at vi ikke er langt nok inde i vækstscenariet,« siger Harald Børsting