"Jeg hadede opera"

Men efter rollen som feteret operasanger i Thomas Vinterbergs nye film, "En Mand Kommer Hjem", er skuespiller Thomas Bo Larsen faktisk endt med at blive "halvvild med det".

Foto: Scanpix
Det er en rolle meget langt fra hans opvækst i arbejderhjemmet i Gladsaxe-ghettoen Værebroparken i Gladsaxe. Og rollen er også langt fra de proletarfigurer som skuespiller Thomas Bo Larsen ellers har skabt i film som "Ondt Blod", "De største Helte" og "De skrigende Halse".

Derfor var det også med bekymring, at han sagde ja til at spille operasangeren Karl Kristian i Thomas Vinterbergs nye film "En Mand Kommer Hjem", der har premiere i morgen.

"Jeg var ved at skide i bukserne, da han gav mig rollen, også fordi jeg skulle synge. Det brugte jeg enormt meget tid på," siger han og fortæller om, at han to gange om ugen i to måneder gik til operasang for at lære teknikken. I filmen er der nemlig en scene, hvor han står på Fåborg Torv og synger for hele byen.

"Det går ikke, at jeg står og faker noget, som ikke ser rigtigt ud. Men det var en udfordring. Jeg hadede opera. Jeg syntes, det lød ad helvede til. Men nu er jeg sgu blevet halvvild med det, fordi jeg har arbejdet så meget med det."

Læs hele interviewet med Thomas Bo Larsen i Berlingske Tidendes AOK-sektion fredag 14. september.
.