William og Kate takker hospital efter royal familieforøgelse

Det nybagte royale forældrepar har kun rosende ord til overs for personalet på det hospital, hvor de mandag fik en dreng.

Kongehusentusiaster samlet foran hospitalet i London, hvor hertuginde Cathrine mandag fødte en søn. Fold sammen
Læs mere
Foto: ANDY RAIN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

STORBRITANNIEN: Prins William og den nybagte moder hertuginde Cathrine af Cambridge takkede tirsdag personalet på det hospital, hvor deres nyfødte 3.800 gram tunge royale guldklump kom til verden.

»Vi vil gerne takke personalet på Lindo Wing (afsnittet hvor Kate fødte, red.) og hele hospitalet for den fantastiske omsorg, som vi alle tre har fået,« siger parret i en udtalelse ifølge AFP.

Parret understreger, at de ved, at det har været en helt særlig situation for hospitalet, der er beliggende i det centrale London-kvarter Paddington.

»Vi ved, det har været en meget travl periode for hospitalet, og vi vil gerne takke alle, ansatte, patienter og besøgende for deres forståelse i denne tid«.

I løbet af mandagen var en folkemasse samlet ude foran hospitalet, og fødslen har været under massiv bevågenhed fra alverdens medier.

Ifølge en talsmand fra det britiske hof har alle tre det godt tirsdag. Parret ventes at forlade hospitalet ved femtiden tirsdag eller i løbet af onsdag morgen.

Følger parret traditionen, vil barnet blive vist for offentligheden ved den lejlighed, som tilfældet var med William selv, da prinsesse Diana og prins Charles viste ham frem for offentligheden ved hospitalets udgang efter fødslen.

Sidstnævnte, der nu kan kalde sig farfar, glædede sig over familieforøgelsen ved et besøg i det nordlige England.

»Jeg er begejstret og meget spændt,« sagde prins Charles ifølge Reuters.

Det endnu unavngivne drengebarn kom til verden klokken 16.24 lokal tid mandag.

Her kan du se tv-klippet, hvor den lille ny prins vises frem.

Er du på mobilsitet, da klik her for at se tv-klippet.