Verdenssamfundet forsøger at løse konflikten i Somalia

Repræsentanter fra USA, Europa, Mellemøsten og Afrika samledes fredag i Kenya i et forsøg på at forhindre konflikten i Somalia i at eskalere yderligere.

Den internationale kontaktgruppe for Somalia trådte fredag sammen i et forsøg på et nå til enighed om indsættelsen af 8000 fredsbevarende soldater i det urohærgede land på Afrikas Horn.

- Jeg føler, at der er en sjælden lejlighed og et reelt gennembrud i den politiske situation i Somalia, sagde landets præsident, Abdullahi Yusuf Ahmed, ved åbningen af mødet i Kenyas hovedstad, Nairobi.

Og henvendt til repræsentanterne fra USA, EU, Den Arabiske Liga og Den Afrikanske Union fortsatte han: "Vi har brug for at I gør virkelighed af finansiel, materiel og teknisk assistance".

Etiopien ønsker at trække landets styrker i Somalia hjem inden for få uger. For at hjælpe med at udfylde det sikkerhedsmæssige tomrum har Uganda lovet at sende op til 2000 fredssoldater til Somalia. "Vi håber, at uganderne deployerer inden udgangen af januar", siger USA's viceudenrigsminister Jendayi Frazer.

/ritzau/AFP