USA fordømmer voldshandlinger mellem Hizbollah og Israel

To israelske soldater og en FN-soldat er dræbt ved skudveksling mellem Israel og Hizbollah. USA opfordrer alle parter til at afholde sig fra handlinger, der kan optrappe konflikten.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

USA fordømmer Hizbollahs voldshandlinger, efter at terrororganisationen har påtaget sig skylden for et missilangreb mod et israelsk militærkøretøj på grænsen til Libanon onsdag. Angrebet kostede to israelske soldater livet og sårede syv. Da Israel prompte svarede igen, blev en spansk fredsbevarende FN-soldat dræbt. Det skriver Reuters.

Angrebet fra Hizbollah er tilsyneladende et gengældelsesangreb efter at 18 israelske luftangreb i Syrien har kostet flere medlemmer af Hizbollah samt en iransk general livet.

Israels premierminister Benjamin Netanyahu har efter angrebet sagt, at dem, der står bag angrebet, vil komme til at betale »den fulde pris«.

USA opfordrer alle parter til at afstå fra handlinger, der kan medvirke til at optrappe konflikten yderligere.

Flere eksperter mener dog ikke, at Israel eller Hizbollah har grund til at ønske en større krig lige nu. Israel på grund af det kommende parlamentsvalg 17. marts og Hizbollah på grund af organisationens engagement i borgerkrigen i Syrien.

Benjamin Netanyahu siger dog, at Israel er klar til at agere kraftfuldt på alle fronter.