Uheldig stavefejl fra BBC går verden rundt

Den engelske TV-kanal tog fejl af 'stroke' og 'strike', da nyheden om Thatchers død skulle ud.

Den engelske TV-kanal tog fejl af 'stroke' og 'strike'

Nogle gange går det rigtig stærkt, når der er breaking news. Det måtte engelske BBC sande i dag, hvor de var lidt for hurtige på tasterne, da nyheden om Margaret Thatchers død kom.

I en breaking-sms fik den engelske tv-kanal skiftet et o ud med et i.

- Margaret Thatcher dies following a strike, skrev BBC da nyheden om jernladyens død hurtigt skulle ud, og den tidligere premierminister var pludselig død af en strejke - eller et slag - og ikke et slagtilfælde. BBC opdagede hurtigt fejlen og sende kort efter en ny sms ud. Men fejlen var sket og i timerne efter nyheden om hendes død blev den fejlagtige SMS sendt rundt på kryds og tværs via Facebook og Twitter.

Det pudsige ved tastefejlen er, at England flere gange var ramt af strejker, som følge af Thatchers økonomiske politik i 80'erne. Blandt andet var de engelske kulminer ramt af strejke fra 1984 til 1985.

Margaret Thatcher døde tidligere mandag af et slagtilfælde 87 år gammel. Hun var den øverste politiske leder i Storbritannien fra 1979 til 1990 og er den eneste kvinde, der nogensinde har siddet på den post.

Hun betragtes af mange som en af de største konservative ledere sammen med Winston Churchill.