Tyrkisk politi i storstilet aktion mod IS: Over 700 anholdelser på en weekend

Den hidtil største operation mod Islamisk Stat i Tyrkiet omfattede 29 forskellige provinser.

Taget d. 2. januar i år: En tyrkisk politimand fra specialstyrken står vagt i nærheden af natklubben Reina, som nytårsaften blev udsat for et angreb, hvor 39 mennesker mistede livet. Islamisk Stat påtog sig skylden for angrebet, og Tyrkiet har nu optrappet indsatsen mod terrororganisationen, og har i weekenden foretaget omfattende masseanholdelser. Fold sammen
Læs mere
Foto: OZAN KOSE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Politiet i Tyrkiet har anholdt næsten 750 mennesker i den forgangne weekend i en landsdækkende operation vendt mod formodede tilhængere af Islamisk Stat, oplyser statslige medier.

Det er den hidtil største operation mod Islamisk Stat i Tyrkiet.

- Anholdelserne er sket i 29 forskellige provinser over landet, hedder det i en pressemeddelelse fra Indenrigsministeriet.

Under razziaerne har politiet også beslaglagt et stort antal dokumenter, digitale filer, to pistoler, fire geværer og ammunition.

Foruden de 748, som blev anholdt i weekenden, er yderligere 780 personer, der er mistænkt for at være medlemmer af Islamisk Stat, frihedsberøvet i Tyrkiet.

Af dem er 350 udenlandske statsborgere.

Nytårsaften blev 39 mennesker dræbt i en natklub i Istanbul. Islamisk Stat tog skylden for angrebet. Den mistænkte - en mand fra Usbekistan - blev pågrebet den 16. januar. Han har ifølge myndighederne tilstået.

Efter massakren skrev avisen Hurriyet, at Islamisk Stat angiveligt også havde planer om et angreb i Ankara nytårsaften.

Tyrkiet blev i 2016 rystet af en række andre angreb, som blev tilskrevet enten Islamisk Stat eller militante kurdere. Angrebene har kostet hundreder livet.