TV-vært nægter at stå bag telefonaflytninger

Tidligere redaktør på News of The World og nuværende talkshowvært nægter kendskab til telefonaflytning.

Morgan, der er bedst kendt uden for hjemlandet for sin rolle som dommer i "America's Got Talent", har tidligere arbejdet som redigerende på avisen. Fold sammen
Læs mere
Foto: FRED PROUSER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

CNN's talkshowvært Piers Morgan fløj til tasterne tirsdag, da han pludselig blev beskyldt for at have været del af den telefonaflytnings-skandale, der har lammet og lukket den britiske avis News of The World.

Morgan, der er bedst kendt uden for hjemlandet for sin rolle som dommer i "America's Got Talent", har tidligere arbejdet som redigerende på avisen.

Men han har altså ikke haft kendskab til telefonaflytning, slår han fast.

- Det parlamentsmedlem har lige påstået, at jeg pralede i min bog om at have brugt telefonaflytning til at få et scoop, skrev Piers Morgan på Twitter under de tv-transmitterede afhøringer af avisens topchefer.

- Komplet nonsens. Læs dog bogen, fortsatte Morgen.

- Jeg har aldrig hacket en telefon, givet nogen besked på at hacke en telefon eller offentliggjort nogen historier på baggrund af en hacket telefon.

Morgen, som redigerede avisen fra 1994 til 1995, tog dermed til genmæle over for parlamentsmedlemmet Louise Mensch, der var del af det panel, der tirsdag afhørte Rupert og James Murdoch.

Her nævnte Mensch, at Morgen havde pralet om telefonaflytningen i sin bog "The Insider: The Private Diaries of a Scandalous Decade", hvor Morgan skulle have aflyttet en mobiltelefon via en kode.

Men ifølge Morgan har Mensch altså blandet tingene helt sammen.

I bogen beskrev han således, hvordan han frygtede, at han selv havde været udsat for et hacker angreb, oplyser han.

- Jeg skrev i min bog, at nogen havde fortalt mig, at telefoner kunne hackes. Så jeg ændrede min pinkode.

Morgan forklarede i sit tv-program mandag, at han ikke mente, at der havde fundet aflytninger sted i den periode, hvor han havde redigeret avisen.

/ritzau/