»Din kone har et fremragende venstre hook!«

Mrs. Murdoch er i dag hovedperson i den britiske medieskandale. Spørgerunde fortsætter til middag.

Foto: PARBUL
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

- Hr. Murdoch, din kone har et fremragende venstre hook!

Det var formentlig en af de sidste kommentarer, man havde forventet over læberne på en af de Labourpolitikere, som i går afhørte en række centrale figurer om den verserende medieskandale i Storbritannien.

Mens Rupert og James Murdoch sad skoleret foran komiteen i går, blev førstnævnte nemlig angrebet med en tallerkenfuld barberskum af en britisk komiker og aktivist i et overfald, kun et par umage herrer med bowlere kunne have orkestreret mere underholdende.

Scenen - som vel næsten kun havde gjort sig bedre i sort/hvid - blev afværget af Rupert Murdochs 38 år yngre kone, Wendi Deng Murdoch. Hun er nu blevet samtaleemnet i den mere kuriøse ende af News of the World-sagen. Samtaleemne og forbigående hovedperson i en dybt alvorlig skandale, der med gårsdagens begivenhed uundgåeligt begyndte at ligne et cirkus mere og mere.

Selv Murdochs betydeligt mere adræte søn sad som forstenet, mens Mrs. Murdoch kastede sig ind foran sin mand, svingede armen og ramte overfaldsmanden, Jonnie Marbles, i hovedet. Nogle britiske aviser skriver, at Wendy Deng efterfølgende samlede det fejlslagne overfaldsvåben op og ramte overfaldsmanden selv i hovedet med skumresterne. Skrigende.

Billeder af Jonnie Marbles efter overfaldet viser også, at han ikke gik fri af sit eget barberskumsangreb.

Mrs. Murdochs lektion i tigerkone går også verden rundt på Twitter:

- Mon #splat bliver dagens populære emne, skriver @Saichovsky her til morgen.

I dag fortsætter spørgerunden, hvor premierminister David Cameron stiller op i parlamentet. Den begynder 12:30 dansk tid. B.dk fortsætter livedækningen fra høringerne, hvor Cameron forventes at skulle redegøre for ansættelsen af tidligere redaktør for News of the World Andy Coulson som sin pressechef.