Trump møder fire kandidater til posten som FBI-leder

Den tidligere Connecticut senator Joe Lieberman er en af de mulige efterfølgere til James Comey.

EPA/MICHAEL REYNOLDS Fold sammen
Læs mere
Foto: MICHAEL REYNOLDS
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Washington. USA's præsident, Donald Trump, mødes onsdag med fire kandidater til posten som direktør for FBI. Det siger talsmanden for Det Hvide Hus, Sean Spicer, til journalister.

De fire personer, som Trump mødes med, er den fungerende direktør for FBI, Andrew McCabe, den tidligere Oklahoma-guvernør Frank Keating, den tidligere Connecticut senator Joe Lieberman og en tidligere højtstående embedsmand i FBI Richard McFeely.

Posten som FBI's direktør er ledig efter, at Trump afskedigede James Comey fra posten.

Jason Chaffetz, som er formand for den komité i Repræsentanternes Hus, der holder opsyn med regeringen, siger, at den afskedigede Comey er inviteret til at vidne for komitéen onsdag i næste uge.

Samtidig meddelte efterretningsudvalget, at det har anmodet den tidligere FBI-leder om at vidne ved både lukkede og åbne høringsmøder.

Også eventuelle andre noter fra Comey om kommunikationen med Det Hvide Hus er blevet begæret udleveret, hvis de har nogen relation til Rusland.

Desuden er den fungerende FBI-leder blevet anmodet om at sende noter og andre dokumenter fra Comey om kommunikationen med Det Hvide Hus og Justitsministeriet.

En lille men voksende gruppe af republikanere støtter kravene om en uafhængig undersøgelse af en mulig hemmelig aftale mellem Trumps valgkampagne og Rusland.

/ritzau/Reuters