Flere republikanere vil undersøge Trumps bånd til Putin

»Jeg håber, at du kan se igennem fingre med det her,« sagde Trump angiveligt til tidligere FBI-chef.

Trump bad angiveligt den nu fyrede FBI-chef, James Comey, om at stoppe en undersøgelse af Flynn. Fold sammen
Læs mere
Foto: SAUL LOEB
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En lille men voksende gruppe af republikanere opfordrede onsdag til en uafhængig undersøgelse af en mulig hemmelig aftale mellem præsident Donald Trumps valgkampagne og Rusland.

Flere har stillet sig bag kravet, efter at præsidenten er blevet beskyldt for at ville forpurre FBI-efterforskning af den tidligere sikkerhedsrådgiver Michael Flynns bånd til Rusland.

Trump bad angiveligt den nu fyrede FBI-chef, James Comey, om at stoppe en undersøgelse af Flynn.

Det skriver Comey i et memorandum eller en note, som er blevet offentliggjort af The New York Times.

Donald Trumps ord faldt på et møde mellem Trump og Comey 14. februar, da Michael Flynn efter flere dages pres var fratrådt, fremgår det af memoet.

»Jeg håber, at du kan se igennem fingre med det her,« sagde Trump angiveligt til Comey.

Flynn er under anklage, fordi han angiveligt havde særdeles tætte bånd til Rusland. Han undlod desuden at fortælle sandheden om sine samtaler med russiske diplomater, før Donald Trump overhovedet var tiltrådt som præsident.

Flere republikanere vil nu have en uddybende forklaring fra den tidligere FBI-chef - blandt dem Jason Chaffetz, formand for den komité i Repræsentanternes Hus, der holder opsyn med regeringen.

»Det her er en eksplosiv anklage, og det ligner et klassisk eksempel på at forhindre en efterforskning. Vi må straks have en offentlig vidneforklaring fra Comey,« skriver Chaffetz på Twitter.

»Vi bliver naturligvis nødt til at se Comeys memoer straks. Vi skal se alle former for noter og båndoptagelser - hvis de eksisterer,« fortsætter Chaffetz.

Demokratiske kongresmedlemmer har krævet, at justitsministeriet udpeger en særlig anklager til at lede en efterforskning af de mulige relationer mellem Trumps kampagnestab og Rusland.

Men de fleste republikanere siger fortsat, at den igangværende FBI-efterforskning og undersøgelser i kongresudvalg er tilstrækkeligt.

Formanden for Repræsentanternes Hus, Paul Ryan, holder sig også til denne linje, og han siger, at han har tillid til Trump.