Tre såret af bevæbnet mand på tog mellem Amsterdam og Paris

Ifølge lokalavis blev en amerikansk og en britisk soldat alvorligt sårede, da de overmandede den bevæbnede mand på toget og uskadeliggjorde ham.

Politi og kriminalteknikere på perronen i Arras, hvor hurtigtoget fra SNCF stoppede, efter at en bevæbnet mand havde åbnet ild ombord ombord på toget fra Amsterdam til Paris. Fold sammen
Læs mere
Foto: PHILIPPE HUGUEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

FRANKRIG: En bevæbnet mand har såret tre personer på et tog mellem Amsterdam og Paris fredag aften, inden han blev overmandet af en gruppe blandt de øvrige passagerer. Det rapporterer BBC.

Angrebet skete på et højhastighedstog i nærheden af Arras i det nordlige Frankrig, og gerningsmanden blev anholdt på byens togstation.

 

»Situationen er under kontrol, og passagererne er i sikkerhed. Toget er standset, og redningstjenesten er på stedet,« oplyser højhastighedstognetværket Thalys på Twitter.

Den franske indenrigsminister, Bernard Cazeneuve, er på vej til Arras i kølvandet på episoden, oplyser hans ministerium ifølge BBC.

Flere medier rapporterer desuden, at den kendte skuespiller Jean-Hugues Anglade er blandt de sårede.

Motivet for angrebet er endnu ukendt.

Ifølge det regionale dagblad La Voix Du Nord var det to soldater, en amerikansk og en britisk, der hørte skramlen med tunge våben inde på toilettet. Soldaterne greb resolut ind og fik uskadeliggjort manden, men under håndgemænget skulle den ene soldat være blevet såret af skud og den anden af knivstik.

To af ofrene er alvorligt såret, oplyser en talsmand for de franske statsbaner, SNCF.

Jean-Hugues Anglade skulle ifølge La Voix Du Nords reporter på stedet have fået snitsår på hånden, da han knuste et glas for at udløse en alarm.

BNB