Terrorister dræbt af egen bombe

Tre er blevet dræbt ved en eksplosion i en bombefabrik syd for Cairo, hvor terrorister var ved at rigge sprængladning til.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

EGYPTEN: Mindst tre personer blev dræbt, da en bygning syd for Cairo fredag blev raseret af en eksplosion. Det skriver Reuters.

Ifølge myndighederne blev bygningen, der ligger i et landbrugsområde i byen Abu Kasah, brugt af terrorister som en bombefabrik.

Eksperter fandt flere end 20 dele til bomber på stedet, men også mange ligdele som myndighederne anslår stammer fra tre personer.

Torsdag, som var årsdag for den demokratisk valgte islamistiske præsident Mohamed Morsis afsættelse, blev fem personer dræbt af en bombe, der eksploderede under et sammenstød mellem sikkerhedsstyrker og tilhængere af Morsi.

I byen Alexandria på middelhavskysten eksploderede en bombe torsdag i et tog og sårede fire passagerer.

De egyptiske myndigheder har slået hårdt ned på tilhængere af Morsi og Det Muslimske Broderskab i det forløbne år, og alene torsdag blev 200 arresteret.

Flere tusind mennesker sidder i øjeblikket fængslet. Amnesty International kritiserer situationen og siger, at menneskerettighederne i Egypten er blevet drastisk forværret med vilkårlige anholdelser og fængslinger, samt udbredt anvendelse af tortur og dødsfald blandt fanger i politiets varetægt.