Terrorangreb mod containerskib i Suez-kanalen mislykkedes

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

EGYPTEN: Terrorister forsøgte uden succes at angribe et containerskib i Suez-kanalen i Egypten lørdag, oplyser de egyptiske myndigheder.

Kanalen er en hovedåre for global skibstrafik - som også en del danske skibe benytter sig af - og den er sikret af væbnede styrker, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Lørdagens angreb, som »et terroristisk element« stod bag, var rettet mod containerskibet Cosco Asia fra Panama, siger Mohab Memish, der er leder af den myndighed, der har med Suez-kanalen at gøre:

»Forsøget mislykkedes fuldstændigt, og der var ingen skader på skibet eller containerne, som det transporterede. Situationen blev håndteret med hård hånd af de væbnede styrker,« siger han og tilføjer, at skibstrafikken glider som normalt efter episoden.

Det fremgår ikke af Reuters’ oplysninger fra Mohab Memish, hvilken type angreb der var tale om. Kilder i shippingbranchen fortæller imidlertid til nyhedsbureauet, at de hørte lyden af to eksplosioner, da skibet passerede.

Egyptens miitær har udstedt ordre om, at sikkerheden langs Suez-kanalen skal forbedres.

Udover udmeldingen fra Mohab Memish om, at et såkaldt terroristisk element stod bag det mislykkede angreb, foreligger der ikke yderligere oplysninger om, hvem der forsøgte at angribe skibet - eller med hvilket formål.

BNB