Terror-bagmand fundet »gennemhullet af kugler«

IS-terroristen Abdelhamid Abaaoud, der mistænkes for at stå bag terrorattentatet i Paris, blev dræbt i onsdagens politiaktion i Saint-Denis. Det bekræfter statsanklageren ud fra fingeraftryk.

Abdelhamid Abaaoud fotograferet til Islamisk Stats magasin Dabiq. Fold sammen
Læs mere
Foto: HANDOUT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fingeraftryk har identificeret den 28-årige Islamisk Stat-terrorist Abdelhamid Abaaoud, som menes at være hjernen bag terrorattentatet i Paris, som en af de dræbte i onsdagens store politiaktion i Paris-forstaden Saint-Denis. Det oplyser statsanklageren i den franske hovedstad, skriver Reuters.

Ifølge statsanklageren troede fransk politi oprindeligt, at den belgiskfødte Abdelhamid Abaaoud befandt sig i Syrien, men politiets efterforskning ledte det til en lejlighedsbygning i Saint-Denis, hvor en række formodede terrorister opholdt sig.

Flere end 100 franske stærkt bevæbnede betjente og soldater stormede onsdag før daggry bygningen, hvilket udløste en voldsom ildkamp og flere eksplosioner. 5.000 kugler blev affyret af politiet under aktionen, der strakte sig over flere timer.

Otte personer blev anholdt, mens mindst to blev dræbt. Den ene af de dræbte er en kvinde, der detonerede en selvmordsbombe, mens en anden altså nu er identificeret som Abdelhamid Abaaoud.

»Efter sammenligning af fingeraftryk er Abdelhamid Abaaoud netop blevet formelt identificeret som værende blevet dræbt under politirazziaen,« skriver statsanklageren i en erklæring torsdag eftermiddag ifølge Reuters.

»Vi fandt hans lig gennemhullet af kugler i bygningen,« tilføjes det.

På et pressemøde onsdag aften fortalte statsanklageren i Paris, Francois Molins, at de franske myndigheder havde afværget et nyt terrorangreb med morgenens razzia.

Siden fredagens terrorangreb i Paris, der kostede 129 personer livet og sårede dobbelt så mange, har de franske myndighederne arbejdet i døgndrift for at optrevle dele af Islamisk Stats (IS) celler i Paris. Abdelhamid Abaaoud er de seneste år blevet udpeget som lederen af terrorbevægelsens netværk i Europa.

Så sent som i februar stod han frem i Islamisk Stats engelsksprogede onlinemagasin, Dabiq, og fortalte, at han ubesværet kunne rejse mellem Europa og Syrien.