Svensk politi skyder truende mand på Malmøs hovedbanegård

Tog- og bustrafikken til og fra Malmø har været påvirket, efter at en mand blev skudt på byens hovedbanegård.

Det svenske politi skød mandag formiddag en mand, der opførte sig truende på hovedbanegården i Malmø i Sverige.

Det oplyser politiet i en pressemeddelelse.

»Der er meldinger om en truende mand på hovedbanegården. Politi bliver kaldt til stedet, og der opstår en situation, hvor politiet bliver tvunget til at skyde mod manden,« skriver politiet.

»Manden bliver ramt af politiets skud og bliver derefter sikret. Evakuering af hovedbanegården påbegyndes, og pladsen bliver spærret af,« lyder det.

På et pressemøde mandag eftermiddag oplyser politiet, at manden sagde, at han havde sprængstoffer og våben i de tasker, han havde med sig.

Politiet skød ham herefter en eller to gange i benene, lyder det.

Ingen andre end manden er kommet til skade.

Sagen har påvirket togtrafikken mellem Danmark og Sverige. Der kører mandag eftermiddag fortsat ingen Øresundstog mellem Malmø og København, og DSB har derfor indsat busser.

Det oplyser DSB på sin hjemmeside.

Bomberyddere blev kaldt til stedet for at foretage undersøgelser. Det er uvist, om de har fundet noget farligt.

Et øjenvidne ved navn Erik oplyser til Aftonbladet, at manden skal have opført sig truende og blandt andet råbt »fuck the police«.

Et andet øjenvidne siger til Aftonbladet, at manden skal være gået frem mod en kvinde, der skal være sprunget væk fra manden og have råbt »help«. Manden skal herefter have gået rundt på stationen, indtil politiet ankom.

Oplysningerne fra øjenvidnerne er ikke officielt bekræftet.

Trafikken omkring selve banegården er mandag eftermiddag igen i gang.

Også togtrafikken er så småt ved at komme i gang igen. Der er dog fortsat forsinkelser og togbusser til og fra Malmø, skriver nyhedsbureauet TT.

/ritzau/