Stabschefen, FBI-direktøren og sikkerhedsrådgiveren: De har forladt Trump-administrationen

En lang række embedsmænd har forladt Trumps administration, siden han blev indsat som præsident 20. januar.

Kommunikationschef Anthony Scaramucci er den seneste i rækken af topfolk, der forlader Trumps administration enten frivilligt eller med en fyreseddel i hånden. Reuters/Jonathan Ernst/arkiv Fold sammen
Læs mere

Washington D.C.. Donald Trump har fjernet sin kommunikationschef, Anthony Scaramucci, som kun fik 11 dage i jobbet.

Det sker ifølge Det Hvide Hus, fordi Anthony "følte, at det ville være bedst at vaske tavlen ren, så stabschef John Kelly kan samle sit eget hold".

Scaramucci er den seneste i rækken af topfolk, der forlader Trumps administration enten frivilligt eller med en fyreseddel i hånden.

Herunder ses et udpluk:

* Reince Priebus: Præsident Trumps stabschef, som fredag 28. juli blev skiftet ud med den hidtidige minister for national sikkerhed, John Kelly.

* Sean Spicer: Sagde op som pressetalsmand for Det Hvide Hus i uge 29, fordi han var utilfreds med ansættelsen af Anthony Scaramucci som ny kommunikationschef i Det Hvide Hus.

* James Comey: Direktør for det amerikanske forbundspoliti, FBI, som havde stået i spidsen for en undersøgelse af Ruslands mulige indblanding i præsidentvalgkampen i USA i 2016. Han blev fyret af Trump i maj.

* Michael Dubke: Stifter af Crossroads Media, som trådte tilbage som kommunikationschef i Det Hvide Hus i maj.

* Michael Flynn: Trumps nationale sikkerhedsrådgiver, som trådte tilbage i februar. Det skete, efter afsløringer af at han havde drøftet amerikanske sanktioner mod Rusland med den russiske ambassadør i USA, før Trump tiltrådte, og vildledt vicepræsident Mike Pence om samtalerne.

* Sally Yates: Fungerende justitsminister, som blev fyret af Trump i januar, efter at hun havde beordret Justitsministeriets advokater til ikke at håndhæve Trumps indrejseforbud.

Kilde: Nyhedsbureauet Reuters.

/ritzau/