Satirisk indlæg i stort amerikansk magasin: Danmark tilbyder at købe USA

Danmark skulle være klar til at købe USA, lyder det fra en amerikansk satiriker. Og planerne er store, hvis købstilbuddet bliver accepteret. Ambitionen fra dansk side er at transformere USA til en stor nation med et nyt uddannelsessystem og et nationalt sundhedsvæsen.

Grønland er en vigtig brik i det internationale magtspil om kontrollen med Arktis. Arkivfoto: Linda Kastrup Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup

Donald Trumps angivelige interesse for at købe Grønland er ikke kun en stor historie i Danmark. Det er det også i USA.

Det hæderkronede magasin The New Yorker og dets lige så hæderkronede skribent og komiker Andy Borowitz har således lavet et satirisk greb på dagens mest hypotetiske skriveri: Trumps ønske om at købe Grønland.

»Den danske regering har annonceret, at den vil være interesseret i at købe USA,« lyder det i artiklen, hvor en opdigtet talsmand for den danske regering også bliver citeret.

»Som vi har sagt: Grønland er ikke til salg. Vi har til gengæld noteret os, at stort set alt i USA har været til salg under Trump. Inklusive regeringen. Danmark vil være interesseret i at købe USA i sin helhed. Dog undtaget dets regering,« skulle talsmanden havde sagt ifølge Andy Borowitz. Han står bag den både prisvindende og meget læste The Borowitz Report, som er en satirisk nyhedsklumme med millioner af læsere.

Af artiklen fremgår det ligeledes, at Danmark har store planer for USA, hvis et købstilbud bliver accepteret.

»Vi tror, at USA kan blive transformeret fra en enorm landmasse til en stor nation, hvis vi giver det et uddannelsessystem og et nationalt sundhedsvæsen.«