Så mange deler unge kvinder seng med

Den seksuelle løssluppenhed i de vilde 1960ere var vand i forhold til nutidens unge kvinders sengevaner, viser ny undersøgelse.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Unge kvinder i dag er næsten tre gange så seksuelt aktive som kvinderne i frisindets blomstringstid, 1960erne.

Det viser en ny undersøgelse bestilt af Lloyds Pharmacy, hvor mere end 3000 engelske kvinder er blevet udspurgt om deres sexvaner, skriver Reuters.

Læs også: Unge dropper sikker sex

Ifølge undersøgelsen havde kvinderne i 00'erne (mellem 2000 og 2009) i gennemsnit haft 5,65 forskellige sexpartnere, da de var fyldt 24. Næsten hver tiende af de adspurgte svarede desuden, at de havde været i seng med mere end 10 forskellige partnere.

I 1960erne havde kvinderne i begyndelsen af tyverne til gengæld kun et gennemsnit på 1,67 partnere, og i 1970erne lå tallet på 3,72 seksualpartnere for de 24-årige kvinder.

Ikke bedre seksuel sundhed

Undersøgelsen viste også, at selvom kvinderne har fået et mere aktivt sexliv, er den seksuelle sundhed ikke forbedret.

På trods af bedre screeningsmuligheder er antallet af livmoderhalskræfttilfælde blandt kvinder under 25 år nemlig ikke faldet. Hos ældre kvinder er antallet faldet væsentligt gennem de seneste 10 år, men det samme har altså ikke gjort sig gældende for de unge kvinder.

Læs også: Reality-stjerners sex og fester danner forbilleder

Ifølge Lloyds Pharmacy kan det skyldes det forhøjede antal sexpartnere.

- Human Papilloma Virus (HPV) er meget almindeligt, specielt hos yngre mennesker, siger Clare Kerr, chef for Lloyds Pharmacy's afdeling for seksuelt helbred til Reuters, og advarer om, at det seksuelt overførte HPV-virus er ét af de væsentligste årsager til udvikling af livmoderhalskræft.

Læs også: Unge jagter den perfekte krop