Pia K. deltager i svensk valgkamp

Pia Kjærsgaard kaster sig nu ind i den svenske valgkamp.På lørdag tager Dansk Folkepartis leder nemlig til Sverige for at støtte søsterpartiet Sverigedemokraterne i slutspurten op til valget

Pia Kjærsgaard kaster sig nu ind i den svenske valgkamp.På lørdag tager Dansk Folkepartis leder nemlig til Sverige for at støtte søsterpartiet Sverigedemokraterne i slutspurten op til valget Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft

Pia Kjærsgaard kaster sig nu ind i den svenske valgkamp.På lørdag tager Dansk Folkepartis leder nemlig til Sverige for at støtte søsterpartiet Sverigedemokraterne i slutspurten op til valget. Det erfarer TV 2 Nyhederne.

Besøget finder sted netop som debatten om censur og mobning af Sverigedemokraterne raser, og kun få dage efter at de svenske Socialdemokraters statsministerkandidat, Mona Sahlin, langede ud efter Danmark. 

"Ingen må gøre sådan, at Sverige bliver som Danmark, hvor man begyndte at samarbejde med Dansk Folkeparti, og så flyttede politikken sig væk, væk, væk fra det, som jeg synes er anstændigt. Aldrig derhen," lød kritikken fra Mona Sahlin mod Danmark og Dansk Folkeparti på et vælgermøde for nyligt. 

Pia Kjærsgaard mener ikke, at Mona Sahlin burde blande sig i de danske forhold.

 “Det er ligesom Poul Nyrup, altså ligesom dengang han sagde, at vi ikke var stuerene. Hvad bilder hun sig egentlig ind at begynde at rakke Danmark ned på den måde, Hvis bare hun gad at passe sin valgkamp, så synes jeg, hun skal gøre det" siger Pia Kjærsgaard, partiformand for Dansk Folkeparti, til TV 2 Nyhederne. 

Pia Kjærsgaards besøg finder sted i Höganäs, hvor Sverigedemokraterne har valgmøde på lørdag.