Obama vil genåbne våbendebat efter massedrab

Den amerikanske præsident bruger nylig massakre til at genoptage debatten om den liberale amerikanske våbenlovgivning.

Blomster uden for Washington Navy Yard to dage efter en bevæbnet mand dræbte 12 inden han selv blev dræbt af politiet. Fold sammen
Læs mere
Foto: JONATHAN ERNST
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

USA: Det lykkedes ikke Barack Obama at få strammet våbenlovgivningen efter massakren på Sandy Hook Elementary School, men nu prøver den amerikanske præsident igen.

Efter mandagens massedrab på flådebasen Washington Navy Yard siger Obama til den spansktalende TV-station Telemundo, at USAs kontrol af våbenkøbere er så svag, at den gør sårbar over for massedrab som det i Newtown i december, hvor 26 børn blev dræbt, eller som mandagens i Washington, hvor 12 personer blev dræbt.

»Ved du hvad, jeg bliver bekymret over, at det her bliver et ritual, som vi gennemgår hver tredje eller fjerde måned, når de her forfærdelige skyderier finder sted,« sagde Barack Obama ifølge Washington Post til Telemundo tirsdag.

Efter Sandy Hook-massakren forsøgte Barack Obama at gennemtvinge et grundigere baggrundstjek af våbenkøbere, men især republikanerne i Senatet blokerede for forslaget.

»Hovedparten af det amerikanske folk og endda en stor procentdel af republikanerne er klar til komme videre. Alligevel fortsætter vi med at blive blokeret,« siger Barack Obama.

Især den magtfulde organisation National Rifle Association (NRA) arbejder hårdt for, at der ikke bliver pillet ved amerikanernes ret til at bære våben, som er nedfældet i landets forfatning.