Ny amerikansk general træder i spinaten

Endnu en general er kommet i de amerikanske mediers søgelys. Han er blevet degraderet, fordi han har haft hænderne lidt for dybt nede i forsvarets pengekasser.

Ifølge Pentagons generalinspektør har Ward snydt for mindst 82.000 dollar, svarende til mere end 480.000 kroner. Fold sammen
Læs mere
Foto: FETHI BELAID
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

USA: Endnu en amerikansk generals ære står for fald. USAs forsvarsminister, Leon Panetta, offentliggjorde onsdag, at han degraderer en afgående firestjernet general, som har spenderet tusindvis af skattedollar på ekstravagante rejser. Det skriver Reuters.

Der er tale om general William Ward, der er tidligere leder af USAs Afrika-enhed. Han får nu frataget en af sine fire stjerner og bliver samtidig pålagt at betale tusindvis af dollar tilbage til staten.

Ifølge Pentagons generalinspektør har Ward snydt for mindst 82.000 dollar, svarende til mere end 480.000 kroner. Ward skulle blandt andet have brugt sit embedsfly, da han sammen med konen trængte til en enkelt dags afslapning på øgruppen Bermuda.

Degraderingen koster ikke alene Ward et stort hak i æren, han må også finde sig i at gå ned i pension, nu hvor den ene stjerne skal pilles af skulderen på hans uniform.

Det betyder nemlig en årlig pensionsnedgang på 30.000 dollar. Han kan dog stadig se frem til at høste 200.000 dollar i pension fra staten om året, svarende til næsten 1,2 millioner kroner.

Wards misere kommer samtidig med, at et par af USAs andre højtstående generaler er i vælten. Fredag offentliggjorde den pensionerede firestjernede general og daværende CIA-chef, David Petraeus, at han trækker sig fra posten efter et sidespring. En sag, som kan trække spor til endnu en general, John Allen, der er USAs militære øverstbefalende i Afghanistan.

Allen skulle have ført en yderst lang og »upassende« e-mail-korrespondance på 20.000-30.000 sider med den kvinde, som ledte FBI på sporet af affæren, da hun modtog truende e-mails fra Petraeus' jaloux elskerinde. Sammenhængen mellem Petraeus-sagen og Allen er endnu ikke klarlagt, men den er ved at blive undersøgt.