Norsk politi vil have flyveforbud over by i flammer

350 personer er blevet undersøgt for røgforgiftning, og knap 400 beboere er blevet evakueret på grund af storbranden i den norske by Lærdalsøyri. Samtidig beretter politiet om en eller flere droner, der flyver over området.

Et mobil-foto taget i nat af den voldsomme brand, der hærgede den lille by Lærdalsøyri Fold sammen
Læs mere
Foto: ARNE VEUM
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

NORGE: Ikke færre end 90 mennesker er søndag eftermiddag blevet behandlet for røgskader, men helt op til 350 personer er blevet undersøgt for eventuel røgforgiftning på grund af den storbrand, der siden lørdag aften har hærget den lille norske by Lærdalsøyri i Lærdal Kommune. Det skriver vg.no.

»Situationen i Lærdal er fortsat ikke under kontrol. 23 bygninger er mere eller mindre totalskadede, herunder 16 privatboliger,« oplyser norsk politi ifølge vg.no.

Siden branden brød ud lørdag aften er 370 mennesker blevet evakueret fra den lille by, som er berømt for sine historiske træbygninger.

Tidligere kunne myndighederne fortælle, at man havde indkaldt brandmænd fra en række kommuner i nærheden, og at der var indkaldt ekstra mandskab på de omkringliggende hospitaler. Det samme gælder mandskab fra Røde Kors og Civilforsvaret, der er blevet indkaldt for at hjælpe redningsmandskabet.

Forsvarets redningshelikoptere er også med i redningsarbejdet, men ifølge vg.no er de ikke de eneste i luftrummet over området. Ifølge en pressemeddelelse fra politiet har man således observeret flere fjernstyrede flyvemaskiner eller droner i luften.

»Der er observeret en eller flere droner i luften over katastrofeområdet. Det er uvist, hvem der styrer dem, men de kan udgøre en fare for helikopterindsatsen og må derfor fjernes omgående, lyder det fra politiet, som har anmodet om at få indført et flyveforbud over Lærdalsøyri.

Byen er kendt for sit prisbelønnede træhusmiljø, som består af 161 bygninger i blandt andet schweizerstil, og som blev opført i 1700- og 1800-tallet. Bebyggelsen hører ifølge vg.no til den mest særegne landsbyarkitektur i hele Norge.