Myndighederne var advaret om usikker dæmning

For mere end et årti siden advarede miljøgrupper om, at Oroville-dæmningen kunne erodere under kraftig regn. Deres advarsler blev afvist.

En rapport fra ti år siden viser nu, at myndighederne var blevet gjort opmærksomme på Oroville-dæmningens svage punkt, men afviste indsigelserne. AFP PHOTO / JOSH EDELSON Fold sammen
Læs mere
Foto: JOSH EDELSON
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Søndag aften og i løbet af mandagen evakuerede myndigheder næsten 200.000 mennesker nær USAs højeste dæmning i Californien på grund af frygt for, at den ville kollapse under kraftig regn og slippe ukontrollerede vandmængder løs mod byerne omkring. Men myndighederne var advaret, skriver det lokale medie OrovilleMR nu.

For et årti siden advarede tre miljøgrupper om, at Oroville-dæmningens nødoverløbskant ikke var tilstrækkelig. De indgav derfor et forslag til FERC, den føderale energi-regulerende komission, om at sikre den med beton. De advarede konkret om, at den ikke mødte moderne sikkerhedskrav, og at den var sårbar overfor ekstrem regn. De viste sig at have ret i deres forudsigelser, da det netop var nødoverløbskanten, der blev beskadiget igår på grund af store mængder regn.

Men Bush administrationen afviste deres indsigelser, da afdelingen for vandressourcer mente, at det var unødvendigt at forstærke dæmningens nødoverløbskant.

Californiens Guvernør Jerry Brown siger til ABC news, at han ikke har haft kendskab til gruppens rapport.

Lige nu venter embedsmænd på, at det bliver morgen så de kan inspicere dæmningen, skriver AP. Titusindvis af evakuerede venter på, at de kan komme hjem igen, skriver Guardian.