Ministerium forlænger eftersyn af Trumps aflytningsanklager

Justitsministerium skal bruge mere tid til at undersøge, om Barack Obama beordrede aflytning af Donald Trump.

Den amerikanske præsident, Donald Trump, har i en række tweets påstået, at Obama har beordret aflytning af ham under den amerikanske valgkamp. Scanpix/Nicholas Kamm Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det amerikanske justitsministerium har bedt om mere tid til at undersøge præsident Donald Trumps beskyldninger om aflytning mod forhenværende præsident Barack Obama.

Det oplyser ministeriet i en pressemeddelelse.

Trump har i en række tweets påstået, at Obama har beordret aflytning af ham under den amerikanske valgkamp.

- Ministeriet har brug for mere tid til at gennemgå forespørgslen, og fastslå om der eksisterer dokumenter om sagen, udtaler en talsperson for ministeriet i meddelelsen.

Undersøgelsen er blevet sat i værk på foranledning af politikere fra efterretningskomitéen i Repræsentanternes Hus.

Trump har ikke fremlagt bevis for beskyldningerne. De er i stedet blevet afvist som løgn fra en talsmand for Obama.

- Forfærdeligt! Har lige fundet ud af, at Obama har aflyttet mig i Trump Tower lige før sejren. Intet fundet, skrev Trump på Twitter 4. marts.

Ifølge amerikansk lovgivning skal en føderal domstol overbevises om, at en person er en agent for en fremmed magt, før en efterretningstjeneste kan få lov til at aflytte vedkommende.

En lang række nøglepersoner fra Trumps kampagnestab blev dog aflyttet under og efter valget af amerikanske efterretningstjenester, fordi de var i kontakt med højtstående russiske agenter gentagne gange sidste år.

Donald Trump har tidligere anklaget Barack Obama for at have organiseret de massive protester imod ham rundt om i USA og for at have en finger med i spillet i de mange lækager, der er sluppet ud fra Det Hvide Hus.

Heller ikke de udtalelser er bevist.

Donald Trump kørte i flere år en kampagne imod Obama med påstande om, at han ikke var født i USA. Til sidst trak han dog beskyldningerne tilbage.