Midt under pressemødet afbrød guvernørkandidat: »Tiden til at stoppe det næste skyderi er lige nu, og du gør ingenting«

Texas Demokratiske guvernørkandidat Beto O'Rourke konfronterede Texas' republikanske guvernør Greg Abbott og andre embedsmænd onsdag under en pressekonference om tirsdagens dødbringende skyderi på en folkeskole i staten.

 
Midt i et pressemøde onsdag om tirsdagens tragiske skoleskyderi i Texas opstod en konfrontation. Video: AP/Ritzau Scanpix. Redigering: Joachim Christian Valentin Werner. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Midt i et pressemøde onsdag om tirsdagens tragiske skoleskyderi i Texas opstod en konfrontation mellem to stærke modpoler i amerikansk politik.

Texas' demokratiske guvernørkandidat Beto O'Rourke gik op til scenen, hvor statens republikanske guvernør Greg Abbott orienterede om gårsdagens skoleskyderi.

Beto O'Rourke startede ud med at pointere, han var nødt til at sige noget til Greg Abbott, og beskeden var direkte.

»Tiden til at stoppe det næste skyderi er lige nu, og du gør ingenting. Du sagde, at dette ikke er forudsigeligt. Det er fuldstændig forudsigeligt,« sagde han til Gregg Abbott om tirsdagens skyderi på en lokal folkeskole, hvor den bevæbnede, 18-årige Salvador Ramos, skød og dræbte 19 børn og to lærere.

Det skriver CNN.

Gregg Abbott og Beto O'Rourke skal kæmpe om guvernørposten i Texas i november måned – og især i forhold til våbenlovgivning er de to kandidater ragende uenige.

På onsdagens pressemøde slog Gregg Abott fast, at strammere våbenlovgivning ikke er den rigtige løsning, men i stedet fokuserede han på, hvordan man skal sikre skolerne og adressere mennesker med psykiske udfordringer. Den klassiske argumentation: Det er ikke våben, der slår ihjel. Det er mennesker.

På den anden side står Beto O'Rourke, der ved det seneste præsidentvalg i 2020 brugte sin platform til at råbe op om strengere våbenlovgivning.

»For helvede ja, vi tager din AR-15, din AK-47,« sagde O'Rourke til klapsalver til en demokratisk debat under valget. »Vi vil ikke tillade, at det bliver brugt mod vores medamerikanere længere.«

Beto O'Rourke blev onsdag ført ud fra pressemødet af betjente, efter at være blevet afbrudt flere gange af folkene rundt om Gregg Abbott. Blandt andet senator Ted Cruz bad ham sætte sig ned og Texas' republikanske løjtnant Dan Patrick sagde, at Beto O'Rourke gik over stregen og var pinlig.

Til slut henvendte Beto O'Rourke sig til den republikanske guvernør en sidste gang og sagde, at det, der var sket, var guvernørens ansvar, indtil han gør noget anderledes.

Udenfor flokkedes journalister om Beto O'Rourke. Han sagde til de fremmødte journalister, at Texas-guvernørens eneste interesse er våbenlobbyen og påpegede, at Gregg Abbott skal tale ved NRA i Houston fredag. På Twitter skriver han, at Gregg Abbott skal aflyse, hvis han har nogen som helst form for anstændighed.