Medie: Trumps sidste konkurrent trækker sig fra valgopgør

Donald Trump har fejet de to tilbageværende kandidater til side, hvis tv-stations oplysninger holder stik.

Matematisk havde Kasich for længst forpasset muligheden for at vinde et flertal af de delegerede, der ville gøre ham til partiets præsidentkandidat. Men mange i partiet satsede på, at Trump heller ikke ville få et flertal. Fold sammen
Læs mere
Foto: JIM LO SCALZO

Ohios guvernør, John Kasich, opgiver sin kampagne for at blive Republikanernes præsidentkandidat, oplyser NBC News og Politico.com

Dermed har mangemilliardæren Donald Trump fejet al modstand til side. Han bliver med meget stor sandsynlighed det Republikanske Partis præsidentkandidat

Natten til onsdag trak den tredje og sidste af kandidaterne, Ted Cruz, sig fra valgkampen, efter han havde tabt primærvalget i Indiana til Trump.

63-årige Kasich regnes som en moderat konservativ republikaner, og han var det republikanske establishments eneste håb i forsøget på at forhindre, at Trump bliver partiets præsidentkandidat.

Matematisk havde Kasich for længst forpasset muligheden for at vinde et flertal af de delegerede, der ville gøre ham til partiets præsidentkandidat. Men mange i partiet satsede på, at Trump heller ikke ville få et flertal.

Mange håbede i så fald på, at Kasich ville blive det store kompromis på partikonventet i juli - at han ville blive tildelt nomineringen.

Kasich har kun været i stand til at vinde én stat, og det var hans hjemstat Ohio.

Han havde bebudet et pressemøde klokken 17 (23.00 dansk tid), men det blev aflyst uden forklaring.

Kasich sagde tirsdag, at uanset udfaldet af valget i Indiana og uanset om Cruz ville trække sig, så ville han fortsætte som Trumps modkandidat.

Men Politico skriver, at det formentlig var lederen for Det Republikanske Partis Nationalkomite, Rence Priebus, som gav Kasich dødsstødet.

- Vi behøver alle at stå sammen og være fokuseret, skrev Priebus i et tweet, som fastslog, at Trump nu reelt har sikret sig nomineringen.

Dermed tyder alt på, at det bliver demokraten Hillary Clinton og republikaneren Trump, der ved valget den 8. november afgør, hvem som skal være USA's næste præsident.

/ritzau/