Magnus Carlsen er verdensmester i skak

22-årige Magnus Carlsen fra Norge er ny verdensmester i skak efter sejr over indiske Viswanathan Anand.

Norske Magnus Carlsen nappede verdensmestertitlen i skakmatchen mod indiske Viswanathan Anand fredag eftermiddag. Fold sammen
Læs mere
Foto: BABU

Fredag eftermiddag blev verdensmesterskaberne i skak endelige afgjort efter en hæsblæsende afslutning der endte med remis.

Dermed kan den bare 22-årige nordmand Magnus Carlsen kalde sig ny verdensmester.

Efter en maratondyst, hvor man bare ventede på det skulle ende med remis, blev det hele afgjort, da begge spillere kun havde deres konger tilbage på brættet.

Carlsen førte inden dagens parti VM-matchen med 6-3 mod den forsvarende mester, inderen Viswanathan Anand, og manglede derfor kun et halvt point, som der gives for remis, for at kunne kalde sig verdensmester, da der bliver spillet bedst af 12 partier.

Nordmanden var selvfølgelig lykkelig efter kampen, men skulle lige bruge mere tid til at forstå, at han nu var verdensmester.

- Jeg tror ikke, jeg skal svare på, om det er gået op for mig endnu, at jeg er blevet verdensmester. Jeg er rigtig glad for at have vundet, og at jeg er færdig med kampen, men lad os skrive historien senere, sagde Carlsen på det efterfølgende pressemøde.

Anand inviterede Carlsen til en gentagelse af træk bare en time inde i partiet. Hvis en gentagelse af træk sker tre gange ender et parti med remis. Hvis de to spillere derfor havde lavet det samme træk tre gange, var nordmanden blevet verdensmester. Men Carlsen valgte et andet træk, og derfor fortsatte partiet i flere timer.

Med dagens resultat gik Magnus Carlsen ubesejret igennem VM-matchen. Efter at de fire første partier endte med remis, vandt Carlsen de femte og sjette parti og niende parti.