Islamisk Stat: 69 soldater er dræbt under angreb i Nigeria

Islamisk Stat oplyser, at den militante gruppe den seneste uge har angrebet og dræbt 69 soldater i Nigeria.

Den vestafrikanske gren af Islamisk Stat (IS) hævder at have dræbt 69 soldater fra Nigerias hær og en koalition af afrikanske lande, der bekæmper militante grupper. Dado Ruvic/Reuters Fold sammen
Læs mere

69 soldater er blevet dræbt under angreb i det nordøstlige Nigeria den seneste uge, hævder Islamisk Stat (IS).

Der skal være tale om soldater fra den nigerianske hær og en særlig styrke af soldater fra flere afrikanske lande, som bekæmper militante grupper.

Det oplyser IS torsdag til avisen Al-Nabaa.

Det er den vestafrikanske gren af Islamisk Stat, som har stået bag angrebene. Gruppen, som delte sig fra den militante gruppe Boko Haram i 2016, har de seneste måneder stået bag en række angreb i Nigeria.

Den sidste uges angreb skal blandt andet have fundet sted på en række militærbaser i Borno-delstaten i det nordøstlige Nigeria.

Det er i Borno, at både den vestafrikanske gren af Islamisk Stat og Boko Haram er aktive.

Andre angreb skal have fundet sted i en by i Lake Tchad-regionen, som strækker sig over både Nigeria og Tchad.

Nigerias militær har på natten til fredag ingen kommentarer til meldingerne fra IS. Det oplyser en talsmand for militæret.

Ud over angrebene i Nigeria har medlemmer af IS denoteret eksplosiver i et militært køretøj med soldater fra den afrikanske koalition i nærheden af byen Tomer i Niger.

Her skal et endnu ukendt antal soldater desuden være blevet dræbt, oplyser IS.

Militante grupper har dræbt hundredvis af soldater i Nigeria i de forgangne måneder. Det er ikke usædvanligt, at regeringen og militæret afviser at indrømme, hvor store tab hæren har lidt i den urolige nordøstlige del af landet.

I november blev omkring 100 soldater dræbt i et angreb begået af militante personer mod en militærbase i det nordøstlige Nigeria.

En række unavngivne sikkerhedskilder gav dengang IS skylden for angrebet, der var et af de mest blodige i Nigeria de seneste år.

Boko Haram har udkæmpet et oprør i det nordøstlige Nigeria i årtier. Mindst 30.000 personer er blevet dræbt, mens to millioner har måtte flygte fra deres hjem på grund af konflikten.

/ritzau/Reuters