Iran benægter våbentransport til Gaza

Det israelske militærs anklager om, at Iran skulle stå bag en forsendelse af avancerede raketter til palæstinensiske terrorister bliver pure afvist af Iran.

IRAN: Irans regering afviser Israels beskyldning om, at landet har forsøgt at forsyne palæstinensiske guerillagrupper i Gazastriben med våben.

»Denne anklage er usand og i princippet er budskaber om skibe, som sejler våben fra Iran til Gaza, usande,« fastslår Amir Abdollahian, der er Irans viceudenrigsminister for afrikanske og arabiske forhold, ifølge det statslige iranske nyhedsbureau IRNA.

Tirsdag tilbageholdt israelske styrker et skib med raketter i lasten i Det Røde Hav, og det israelske forsvar, IDF, har efterfølgende beskyldt styret i Teheran for at forsyne palæstinensiske terrorgrupper med våben. Men det er udelukkende propaganda, lyder det fra Amir Abdollahian.

»Beskyldningerne bygger på gentagne grundløse løgne fra de zionistiske medier,« siger han.

Ifølge det israelske militær var der blandt andet avancerede raketter af typen M302 blandt våbnene, som angiveligt skulle være blevet produceret i det borgerkrigshærgede Syrien.

Irans Islamiske Revolutionære Garde, der hører direkte under den iranske leder Ali Khameinei, har ifølge Reuters også afvist, at de skulle stå bag våbenforsendelsen til Gazastriben.