Historisk mange har søgt asyl i Sverige

Over 80.000 udlændinge har søgt asyl i Sverige i 2014. Det er et af de højeste tal nogensinde.

SVERIGE: For vores svenske naboer når det samlede asyltal op på et historisk højt niveau. 81.300 personer har søgt asyl i Sverige i 2014, viser en opgørelse fra det svenske migrationskontor ifølge dagbladet Sydsvenskan.

Det er det næsthøjeste tal siden Anden Verdenskrig, som kun er overgået i 1992, hvor borgerkrigen på Balkan fik 84.018 personer til at søge opholdstilladelse i Sverige.

Tallene for 2014 afslører, at omkring hver anden asylansøger kommer fra Syrien, som det seneste år har været hærget af terrorbevægelsen Islamisk Stat.

Derudover gemmer flygtninge fra Eritrea og Somalia sig bag 21 procent af asylansøgerne, der kommer fra Afrikas Horn, mens henholdsvis syv og fire procent kommer fra Balkan-landene samt Afghanistan og Pakistan.

Flygtningestrømmen har lige som i Danmark varieret i løbet af året. Stærkest var den i august og september. Midt i september havde 2.399 personer søgt asyl på en uge, hvilket blev den svenske rekord for 2014. Gennemsnittet har ellers ligget på 1.500 ansøgninger om ugen.

De svenske myndigheder har givet asyl til 77 procent af ansøgerne. Det vil sige, at omkring 63.000 mennesker groft sagt har fået opholdstilladelse i Sverige, skriver Sydsvenskan.

I Sverige er det kun asylansøgere fra Eritrea og Syrien, som kan være sikre på at få et ja, når de søger om asyl i Sverige.

Netop antallet asylansøgere har præget den politiske debat i efteråret, da antallet af asylansøgere er steget kraftigt.

14.042 personer har i alt søgt asyl i Danmark fra januar til 30. november 2014.