Fyret Trump-rådgiver vil ikke udlevere dokumenter

Michael Flynn nægter at udlevere dokumenter i sagen om Ruslands indblanding i sidste års præsidentvalg.

Ifølge Wall Street Journals kilde vil Flynn mandag fortælle det amerikanske senats efterretningskomité, at han ikke vil rette sig efter senatets stævning. Fold sammen
Læs mere
Foto: Carlos Barria
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Michael Flynn, den tidligere nationale sikkerhedsrådgiver for den amerikanske præsident, Donald Trump, vil ikke rette sig efter en stævning fra det amerikanske senat om at udlevere dokumenter i sagen om Ruslands mulige indblanding i det amerikanske valg sidste år.

Det skriver den amerikanske avis Wall Street Journal.

Ifølge Wall Street Journals kilde vil Flynn mandag fortælle det amerikanske senats efterretningskomité, at han ikke vil rette sig efter senatets stævning.

Ifølge avisen vil han gøre det med den begrundelse, at han i henhold til den amerikanske forfatning har ret til ikke at inkriminere sig selv.

Michael Flynn vil kun samarbejde, hvis han får garanti for, at han ikke bliver retsforfulgt for det, han i så fald vil sige, skriver avisen.

Som rådgiver for Donald Trump under sidste års præsidentvalg og senere en af Trumps nærmeste rådgivere i Det Hvide Hus overværede Michael Flynn flere udenrigspolitiske møder.

Han var også direkte involveret i overvejelserne om at løfte nogle af de sanktioner mod Rusland, der blev indført under tidligere præsident Barack Obama.

Den nu forhenværende Trump-rådgiver blev i februar tvunget til at fratræde sin stilling.

Det skete i kølvandet på en kontrovers om samtaler, som Flynn havde haft med Ruslands ambassadør i USA.

Her havde rådgiveren tilsyneladende diskuteret sanktioner med Rusland, før Trump overhovedet var tiltrådt som præsident. Og det må man ikke.

Samtidig havde han givet forkerte oplysninger til vicepræsident Mike Pence om samtalen.