Frygt for massehenrettelse og sexslaveri efter IS-kidnapning

Flere hundrede civile menes at være blevet taget til fange af Islamisk Stat. Det frygtes, at de vil blive dræbt eller brugt som sexslaver.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

SYRIEN: Terrororganisationen Islamisk Stat har kidnappet 230 mænd, kvinder og børn i byen Qaryatain i Syrien. De tilfangetagne er kristne og muslimer, og det frygtes, at de vil blive massehenrettet eller brugt til sexslaveri, skriver det britiske medie Daily Mail.

Islamisk Stat indtog byen Qaryatain, der ligger omkring 80 kilometer sydøst for Homs, tidligere på ugen, efter selvmordsbombere angreb hærens kontrolposter ved indgangen. Omkring 230 blev kidnappet herunder 45 kvinder og 19 børn. Derudover er det uvist, hvor andre hundreder af indbyggere fra byen er, oplyser det engelskbaserede Syriske Observatorium for Menneskerettigheder.

Diana Yaqco, der er talsmand for A Demand for Action, en organisation der arbejder for at sikre religiøse minoriteter mod overgreb i Mellemøsten, fortæller Daily Mail, at kilder over for hende har bekræftet, at omkring 300 familier er lykkedes at flygte fra Qaryatain. Omkring 150 er blevet kidnappet, oplyser hun.

»Den største bekymring er sexslaveri, massehenrettelser og halshugninger,« siger hun.

Overtagelsen af byen er Islamisk Stats vigtigste sejr, siden organisationen indtog den antikke by Palmyra i maj, og den giver terrororganisationen mulighed for at forbinde flere områder, der er under dens kontrol.