Fransk politi har anholdt to kort før voldeligt angreb

To mænd på 23 og 29 år havde ifølge politiet planer om angreb før første runde af fransk præsidentvalg.

Frankrigs indenrigsministerium oplyser, at to mistænkte er anholdt i Marseille, hvor de skal have planlagt et voldeligt angreb forud for præsidentvalget.

- De anholdte, som er 23 og 29 år, blev anholdt tidligt tirsdag i Marseille af politiets specialstyrker, siger indenrigsminister Matthias Fekl, der holdt pressemøde om sagen tidligt tirsdag eftermiddag.

De to anholdte er radikaliserede og i forvejen kendt af politiet.

- Disse to radikaliserede mænd, som er født i 1987 og 1993, og som har fransk statsborgerskab, havde i sinde at foretage et voldeligt angreb inden for meget kort tid. Et angreb på fransk jord, siger Matthias Fekl.

Fekl siger, at politiet gennemfører razziaer og har skærpet sikkerheden forud for præsidentvalget.

Første runde af valget afvikles søndag.

Fekl har ikke oplyst, hvor eller hvordan de to mænd ville foretage et angreb.

Alarmberedskabet har længe været højt i Frankrig, som har været mål for en række blodige massakrer i de seneste to år, hvor over 230 mennesker er blevet dræbt, og mange er blevet hårdt såret.

I præsidentvalgkampen er de fleste vælgere dog mere optaget af kampen mod arbejdsløshed og økonomisk krise end af sikkerheden og voldelige islamistiske grupper.

Højrefløjens antieuropæiske Marine Le Pen har forsøgt at lancere sig selv som den præsidentkandidat, der har mest fokus på at beskytte Frankrig mod nye angreb fra islamister.

Le Pen er, sammen med den 39-årige centrumpolitiker og EU-tilhænger Emmanuel Macron, den kandidat, der har bedst chance for at gå videre til anden runde.

Blandt de blodigste anslag i Frankrig var et angreb på det satiriske magasin Charlie Hebdo i Paris i januar 2015. Her mistede 20 mennesker livet, og en politimand blev dræbt efterfølgende.

I november samme år var der flere koordinerede angreb i Paris ved spillestedet Le Bataclan, Stade de France og i bymidten.

130 personer blev dræbt ved angrebet, som var det blodigste terrorangreb i Frankrigs historie. Islamisk Stat (IS) påtog sig skylden.

14. juli sidste sommer - på Bastilledagen - torpederede en 31-årig mand en menneskemængde. Han dræbte 84 mennesker. IS siger, at det stod bag angrebet.

/ritzau/Reuters