Flere er kommet til skade efter kraftigt jordskælv i Japan

Huse er styrtet sammen, efter at et jordskælv målt til 6,4 har ramt Japan. Meldinger om adskillige sårede.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tokyo: Omkring klokken halv tre torsdag eftermiddag dansk tid ramte et jordskælv med en dybde på ti kilometer byen Kumamoto på øen Kyushu i det sydlige Japan.

Det skriver BBC.

Jordskælvet, der er målt til 6,4, har betydet, at mindst 19 huse skulle være styrtet sammen.

Ifølge de første meldinger er adskillige mennesker kommet til skade, og der kan være personer fanget i de nedstyrtede huse.

Ifølge det japanske nyhedsbureau Kyodo er mindst 40 personer ved at blive behandlet på et hospital i Kumanovo. Nogle af dem skulle være alvorligt såret.

Også tidligere på dagen blev Japan ramt af et jordskælv, og efter 40 minutter kom der et efterskælv, som blev målt til 5,7, men der kom ingen tsunami-advarsel.

En talsmand for regeringen, Yoshihide Suga, fortæller, at flere bygninger er styrtet sammen, men har ikke givet flere detaljer.

Premierminister Shinzo Abe fortæller ifølge flere udenlandske medier, at man er ved se på situationen.

- Vi agter at gøre det yderste for at få et overblik over situationen. Jeg planlægger nu at høre, hvad vi har samlet af informationer, siger han.

En embedsmand har ifølge nyhedsbureauet Associated Press fortalt, at væggene i nogle huse var kollapset, samt at en del af loftet i rådhuset var styrtet ned.

Der skulle også være udbrudt brand i en bygning i Mashiki.

På grund af jordskælvet er omkring 16.000 husstande i området uden elektricitet, og 38.000 boliger er uden gasforsyning.

Japan bliver ofte ramt af jordskælv, men da bygningerne er jordskælvssikret, sker der normalt ikke skader. Tilbage i marts 2011 blev Japan dog ramt af et kraftigt jordskælv med alvorlige følger.

Her var det Tokyo, der blev ramt af et jordskælv målt til ni, som forårsagede tsunami langs kysten, dræbte næsten 20.000 mennesker og resulterede i en nedsmeltning på et atomkraftværk.

/ritzau/