Finland sender varslingsbomber mod formodet ubåd

Det finske forsvar har smidt varslingsbomber uden for Helsinki mod et mistænkeligt objekt i vandet, der måske er en ubåd. Bomberne signalerer tilstedeværelse, men er ikke farlige, lyder det fra den finske forsvarsminister.

Den finske kystvagt på jagt efter det, der muligvis er en fremmed ubåd. Fold sammen
Læs mere
Foto: LEHTIKUVA

FINLAND: Natten til tirsdag har det finske forsvar bombet en mulig ubåd i vandet uden for Helsinki, bekræfter det finske forsvarsministerium i en pressemeddelelse.

Bomberne blev kastet, efter forsvaret havde observeret aktiviteter i det finske farvand, som fortsatte, selvom finske skibe blev sendt til området.

»Der var en stærk mistanke om, at der var undersøiske aktiviteter, som ikke hørte til der. Derfor smed vi et par dybdebomber, som er varslingsbomber, der kun afgiver en høj lyd, og som ikke gør direkte skade mod dem,« siger den finske forsvarsminister, Carl Haglund, ifølge det finske medie Hbl.fi.

I alt smed forsvaret tre varslingsbomber, der primært anvendes til at indikere ens tilstedeværelse, og forsvarsministeren bekræfter, at der tirsdag ikke længere er aktivitet i området.

»Situationen er overstået, og det lykkedes,« siger Carl Haglund ifølge Svenske Dagbladet.

Den finske flåde arbejder fortsat på stedet for at undersøge de nærmere omstændigheder, men ifølge Carl Haglund er det ikke sikkert, at det nogensinde bliver klart, hvad det var, der bevægede sig under vandet. Flåden ønsker ikke at udpege den præcise placering af observationerne og vil ligeledes ikke bekræfte, at det var en ubåd, der befandt sig i vandet, skriver Hbl.fi.

I oktober sidste år ledte det svenske forsvar efter en formodet russisk ubåd, som var blevet spottet i Stockholms skærgård ud for den svenske hovedstad. Forsvaret fastslog efter flere ugers jagt, at det var en fremmed ubåd, der havde huseret i det svenske farvand.