Ferguson-betjent ser ud til at slippe for anklager

Ifølge New York Times anbefaler advokater i USAs justitsministerium, at den hvide betjent, der skød den sorte teenager Michael Brown, ikke skal tiltales for at have krænket borgerrettighederne.

Foto: HANDOUT

Advokater i det amerikanske justitsministerium vil anbefale, at der ikke skal rejses tiltale for krænkelse af borgerrettigheder mod politibetjenten Darren Wilson, der skød og dræbte den ubevæbnede sorte teenager, Michael Brown. Det skriver New York Times.

Den 18-årige Brown blev skudt i august i Ferguson, en forstad til St. Louis i delstaten Missouri.

FBIs efterforskning har ifølge de unavngivne advokater i justitsministeriet ikke fundet nogle beviser, der kan bruges mod betjenten i en sag om krænkelse af borgerrettigheder.

Det er ikke sikkert, at advokaternes anbefaling bliver fulgt, men det er normal praksis - og hvis anbefalingen følges, vil det sætte et endeligt punktum for sagen, som har fået tusindvis af vrede amerikanere til at demonstrere på gaderne - demonstrationer, der flere gange er endt i sammenstød med politiet.

En storjury i Missouri afgjorde i november sidste år, at der ikke skulle rejses tiltale mod betjent Wilson.

Vidner har tidligere fortalt, at den unge Michael Brown havde hænderne over hovedet for at vise, at han ikke ville gøre noget, da det dræbende skud blev affyret mod ham.

Efterforskningen giver dog et mere mudret billede og tyder på, at Brown forsøgte at få fat i Wilsons pistol gennem politibilens vindue, da skuddene blev affyret.