Dræberklovne spøger igen: 7-årig pige jagtet af klovn med kniv på vej til skole

En 7-årig pige blev tirsdag morgen jagtet af en mand klædt ud som klovn udstyret med en kniv syd for Aarhus. Det sker dagen efter, amerikanske medier rapporterer om opklaringen af et 27 år gammelt klovne-mord.

Arkivfoto. Sidste år skræmte flere klovne tilfældige danskere. Den 26. september i år var endnu en udklædt klovn på spil i Malling syd for Aarhus. Foto: Ruud, Vidar/Scanpix 2016 Fold sammen
Læs mere
Foto: 20520 Ruud, Vidar
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Flere ting tyder på, at sidste års uhyggelige fænomen med voldelige og skræmmende klovne – de såkaldte dræberklovne – er vendt tilbage.

Tirsdag morgen cyklede syv-årige Freja fra Malling til skole, da en mand trådte ud af sin bil og jagtede hende med en kniv. Manden var klædt ud som klovn og havde fulgt efter hende i et stykke tid, fortæller Frejas mor, Mille Linnet Jakobsen, til Aarhus Stiftstidende.

Freja var på vej til Malling Skole, hvor skoleleder Mikael Bugge Andreasen sammen med skolens pedel har besluttet at patruljere omkring skolen i aftes og igen onsdag morgen i tilfælde af, at gerningsmanden vendte tilbage.

»Det er et enestående tilfælde, men vi taget det meget alvorligt og vil gøre hvad vi kan for at få det lukket ned så hurtigt, som det kan lade sig gøre,« siger Mikael Bugge Andreasen til Aarhus Stiftstidende.

Episoden er desuden meldt til politiet.

DNA-beviser fælder klovne-morder

Dræberklovnene er et globalt fænomen, og historien om den jyske dræber-klovn blev i dag, onsdag, efterfulgt af artikler i flere amerikanske medier, der kan rapportere om opklaringen af et 27 år gammelt klovnedrab.

I 1990 åbnede 40-årige Marlene Warren sin hoveddør i Wellington i delstaten Florida. På trappestenen stod en smilende, rødhåret klovn med hvide handsker, balloner og en buket blomster.

Klovnen hævede en pistol og skød dengang Marlene Warren mindst en gang i ansigtet. Hun døde to dage senere på hospitalet.

Nye DNA-spor kan i dag med sikkerhed slå fast, at klovnen der dengang tilbage i maj 1990 skød og dræbte Marlene Warren, var 54-årige Sheila Keen Warren, oplyser amerikansk politi til blandt andre BBC.

Sheila Keen Warren har længe været under mistanke, men sagen blev officielt genåbnet i 2014, hvor nye DNA-analyser blev påbegyndt og tidligere vidner blev kontaktet.

Offer og morder deler efternavn, da Sheila Keen Warren i 2002 giftede sig med afdøde Sheila Keen Warrens mand Michael Warren.

Parret har de seneste år drevet en restaurant i Tennessee. Politiet har hverken be- eller afkræftet, om Michael Warren også er sigtet for indblanding i mordet.