»Den blinde sheik« stod bag angreb på World Trade Center: Nu er han død

Omar Abdel-Rahman blev idømt fængsel på livstid for angrebet på World Trade Center i februar 1993.

Foto: Reuters TV. Omar Abdel-Rahman
Læs mere
Fold sammen

Washington. Egypteren Omar Abdel-Rahman, der blev dømt for angrebet på World Trade Center i New York i 1993, er død 78 år gammel i et fængsel i USA.

Det oplyser hans søn til nyhedsbureauet Reuters lørdag.

Sønnen fortæller, at han over telefonen fik at vide, at hans far var død.

Omar Abdel-Rahman, der er kendt som "den blinde sheik", blev idømt en livstidsdom for bombeangrebet og for at planlægge andre angreb mod landemærker i USA.

Seks personer blev dræbt og flere end 1000 såret i angrebet mod World Trade Center 26. februar 1993. Seks personer, herunder den blinde sheik, blev dømt for angrebet, skriver det amerikanske medie CNN.

Det var en bombe placeret i et køretøj i parkeringskælderen under det ene World Trade Center-tårn, som eksploderede.

Omar Abdel-Rahman nægtede at være involveret i bombeangrebet. Han blev anholdt i Egypten 24. marts 1993 og udleveret til USA.

Nogle af de øvrige mistænkte kom i den moské i New Jersey, hvor han prædikede.

Hans familie har holdt fast i hans uskyld og opfordret de amerikanske myndigheder til at løslade ham - om ikke andet så af hensyn til hans helbred og høje alder.

Han led ifølge sønnen af sukkersyge og sad i kørestol.

Den hovedmistænkte Ramzi Ahmad Yousef blev anset for at være angrebets bagmand og blev idømt 240 års fængsel for sin rolle i planlægningen.

- Jeg er terrorist og stolt af det, sagde Ramzi Ahmad Yousef i retten, skriver CNN.

World Trade Center på Manhattan i New York blev angrebet otte år senere 11. september 2001. Her var det to passagerfly, der fløj ind i de to tårne, som styrtede sammen.

/ritzau/Reuters