Briterne vil øge pres på Putin med flere våben til Kyiv

– Vladimir Putin ydmyger sig selv på den internationale scene«, siger Liz Truss, britisk udenrigsminister.

G7-landenes udenrigsministre i parken ved Weissenhauser Strand på den nordtyske kyst nær Femern, hvor de er samlet torsdag og fredag for at drøfte krigen i Ukraine. Den britiske udenrigsminister, Elizabeth Truss (nummer to fra venstre), siger Putin ydmyger sig selv på den internationale scene. Pool/Reuters Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den britiske udenrigsminister, Liz Truss, siger, at sanktioner mod Rusland må opretholdes, indtil de russiske styrker har forladt hele Ukraine.

Ved et udenrigsministermøde for G7-landene i Tyskland siger Truss, at den russiske leder, Vladimir Putin, må tilføjes et nederlag, som forebygger yderligere aggression.

»Putin ydmyger sig selv på den internationale scene,« siger Truss.

Hun understreger, at han må nægtes enhver gevinst eller fordel, som kunne skyldes invasionen af Ukraine. Det skriver BBC.

»Det er meget vigtig, at vi på dette tidspunkt opretholder presset mod Vladimir Putin ved at sende flere våben til Ukraine og ved at øge sanktioner mod Rusland,« siger den britiske udenrigsminister tidligt fredag ved ankomsten til G7-udenrigsministermødet i Weissenhaus på den nordtyske østersøkyst tæt ved Femern.

Det siger den britiske udenrigsminister tidligt fredag ved ankomsten til G7-udenrigsministermødet på et hotel i en 400 år gammel slotsbygning i Weissenhaus på den nordtyske østersøkyst tæt ved Femern.

»Enhed i G7 har vital betydning i denne krise,« siger Truss.

Udenrigsministrenes årlige møde, der blev indledt torsdag og afsluttes lørdag, vil ifølge værtslandet Tyskland være et »magtfuldt signal« om enhed og sammenhold.

De syv store industrilande i G7 er Tyskland, Frankrig, Storbritannien, Italien, USA, Japan og Canada.

»Ikke siden Den Kolde Krig har vi partnere i G7-landene været så dybt udfordret. Aldrig før har vi stået mere forenet,« siger den tyske udenrigsminister, Annalena Baerbock, i et tweet før fredagens møder.

EUs udenrigspolitiske chef, Josep Borrell, siger, at fredag, at EU sender våben for yderligere 500 millioner euro (over 3,7 milliarder kroner) til Ukraine.

G7-udenrigsministrene mødes i Tyskland på et tidspunkt, hvor Finland og Sverige tager skridt frem mod at blive fuldgyldige medlemmer af NATO.

Krisen har medført store prisstigninger globalt på blandt andet korn, madolie, brændstoffer og kunstgødning, hvilket ifølge FN kan udløse fødevarekriser i navnligt afrikanske lande.

/ritzau/Reuters