Betjent bag dræbende skud i Ferguson fratræder sin stilling

Betjenten Darren Wilson, der skød og dræbte en ubevæbnet sort teenager i byen Ferguson i USA, har sagt sit job op.

Politimanden Darren Wilson er en af USAs mest omstridte personer, efter at retten har undladt at tiltale ham for drabet på den sorte teenager Michael Brown. Fold sammen
Læs mere
Foto: HANDOUT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den hvide politibetjent, der skød og dræbte den sorte teenager Michael Brown i byen Ferguson for fire måneder siden, har sagt sit job op, skriver NBC News.

Darren Wilson har været på betalt orlov siden episoden, der førte til raceuroligheder flere steder i landet.

En storjury brugte mere tre måneder på at undersøge sagen, før det blev besluttet ikke at rejse tiltale mod 28-årige Darren Wilson.

Det medførte protester og voldelige uroligheder i Ferguson og flere andre steder i landet.

Darren Wilson siger i et interview med St. Louis Post-Dispatch, at opsigelsen kommer efter trusler mod kollegerne i politiet.

»Jeg har fået at vide, at min fortsatte ansættelse ville øge risikoen for indbyggerne og politiet i Ferguson, hvilket jeg ikke kan tillade. Af indlysende grunde valgte jeg at vente, indtil juryen havde truffet en beslutning, med at sige op. Det var mit håb at kunne fortsætte i politiets tjeneste, men mine kolleger og borgernes sikkerhed er afgørende for mig. Det er mit håb, at min opsigelse vil gøre det muligt for lokalsamfundet at begynde at hele igen,« skriver Darren Wilson blandt andet i opsigelsen, der er blevet offentliggjort på avisens hjemmeside.