Berlusconi: Ingen sex til bunga bunga-fester

Den tidligere italienske ministerpræsident, Silvio Berlusconi, afviser enhver beskyldning om, at han skulle have haft et forhold til en mindreårig danser.

En af de alvorlige anklager går på, at Berlusconi skulle have dyrket sex med danseren, Karima El Mahroug, der går under kunstnernavnet »Ruby hjerteknuser«, da hun i 2010 var blot 17 år, oplyser BBC. Fold sammen
Læs mere
Foto: STAFF
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

ITALIEN: Uskyldig, uskyldig, uskyldig.

Italiens tidligere ministerpræsident, mediemogulen Silvio Berlusconi, nægtede alle anklager, da han som en sjælden gæst dukkede op til den retssag i Milano, hvor han selv er hovedperson.

En af de alvorlige anklager går på, at Berlusconi skulle have dyrket sex med den mindreårige danser, Karima El Mahroug, der går under kunstnernavnet »Ruby hjerteknuser«, da hun i 2010 var blot 17 år, oplyser BBC.

Men det passer ikke, hævdede Berlusconi hårdnakket.

- Jeg har aldrig haft et intimt forhold af nogen art med hende. Jeg var sikker på, at hun var 24, som hun selv sagde, lød det fra den tidligere ministerpræsident.

Faktisk fandt der aldrig seksuelle udskejelser sted under de berømte og berygtede »bunga bunga«-fester, som Berlusconi med jævne mellemrum har holdt i sin pragtvilla i Milano, forklarede han de tre dommere.

- Jeg kan med absolut sikkerhed udelukke, at der fandt nogen scener af seksuel karakter sted. Der har været mange fantasier om de fester, jeg holdt på min private residens, med en klar hensigt om at krænke mit privatliv og min ære, sagde Berlusconi ifølge AFP, skriver adelaidenow.com.au.

Kvindelige gæster har tidligere forklaret, at »bunge bunga«-festerne fik deres navn efter en særlig form for lap dance, som Berlusconi holdt meget af. Men det er noget, som Berlusconi selv har fundet på for sjov, og som siden er blevet opsnappet af pressen, hævdede han med påstanden om, at festerne blot var middage, hvor der blev talt om sport, politik og sladder.

Til anklagen om at han skulle have brugt sin politiske position til at presse politiet til at løslade Karima El Mahroug, efter at hun var blevet anholdt for tyveri, havde han også en forklaring klar.

Han lagde aldrig pres på politiet i Milano, men ville alene undgå diplomatiske forviklinger, da han troede, at pigen var i familie med Egyptens tidligere præsident, Hosni Mubarak.

Hvis dommerne kommer til en anden konklusion, ser det imidlertid sort ud for Berlusconi. Han risikerer i alt 15 års fængsel, 12 år for magtmisbrug og tre år for at udnytte en mindreårig.

Retssagen begyndte i april sidste år og regnes som en af mange skandaler, der kostede Berlusconi magten i november 2011.

Ifølge BBC venter der en række spektakulære retsmøder forude, når kendisser, der angiveligt har deltaget i mediemogulens fester, skal vidne. Listen tæller blandt andre fodboldspilleren Christiano Ronaldo, Hollywoodstjernen George Clooney og hans tidligere kæreste, den italienske skuespillerinde Elisabetta Canalis.