Berlusconi i bunga bunga-land

En mindreårig marokkansk kvinde hævder at have deltaget seksuelle i udskejelser ved Silvio Berlusconis fester. Det er der ikke noget nyt i, men skandalen omfatter samtidig flere eksempler på groft embedsmisbrug.

Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det står ikke helt klart, hvad en omgang bunga bunga egentlig går ud på. Nogle deltagere i Silvio Berlusconis tilbagevendende abefester betegner det som en uskyldig selskabsleg. Andre forklarer, at der er tale om et ritual, som den italienske premierminister har importeret fra Libyen – nærmere bestemt fra sin gode ven oberst Moammar Gaddafis harem. Under alle omstændigheder tyder alt på, at sex under en eller anden form er involveret.

Når den italienske presse har brugt de seneste dage på at diskutere fænomenet, skyldes det en 17-årig marokkansk kvindes forklaringer til anklagemyndigheden i Milano i forbindelse med en efterforskning af prostitution.

Kvinden, der er kendt som Ruby R, hævder, at hun ved to lejligheder først på året var med til Berlusconis fester i en villa nær den lombardiske hovedstad. Her deltog hun sammen med andre unge kvinder i bunga bunga og andre løjer, hvorefter premierministeren forærede hende diverse ure og smykker.

At det går lystigt for sig, når Berlusconi og hans gæster slår sig løs, har vi vidst siden sidste års afsløringer af sexorgier i residensen på Sardinien og de intense hyrdetimer med luksusluderen Patrizia D’Addario. Samtidig har premierministeren ikke selv haft sex med Ruby R, der under alle omstændigheder er over den kriminelle lavalder.

Intet afgørende nyt

Den vej rundt er der altså intet hverken afgørende nyt eller strafbart under solen, og Berlusconi har da også forsvaret sig mod de nye afsløringer i sædvanlig libertinerstil.

»Min hverdag er umenneskelig hård. Af og til har jeg brug for at koble af. Jeg er en fantastisk vært, og jeg er stolt af min livsstil. Den skal ingen komme og lave om på i min alder,« forklarer han og fortsætter:

»Jeg elsker livet, og jeg elsker kvinderne!«

Når sagen om Ruby R alligevel kan blive alvorlig for den 74-årige Berlusconi, skyldes det omstændigheder omkring den, der ligner groft embedsmisbrug.

Det alvorligste eksempel er et telefonopkald til politigården i Milano nogle måneder efter festerne, hvor premier­ministeren forlangte Ruby R, der var blevet anholdt mistænkt for tyveri, sat på fri fod med henvisning til, at hun var Hosni Mubaraks niece.

Politiet har bekræftet opkaldet, mens Egyptens ambassade i går så sig nødsaget til at dementere enhver forbindelse mellem landets præsident og den marokkanske dansepige.

Ruby R har også fortalt, at hun blev eskorteret til og fra festerne af carabinieri-betjente og dermed for de italienske skatteyderes penge.
Endelig er tre af Berlusconis svirebrødre sigtet i sagen for rufferi, og alt tyder på, at vi endnu ikke har hørt hele historien om Ruby R. Spørgsmålet er, om en i forvejen presset Cavaliere kan blive ved med at holde til det.