Ateisme er den tredjestørste »religion«

De verdensborgere, som ikke har nogen bestemt religion eller som ikke tror på noget, er nu som gruppe den tredjestørste »religion« i verden, afslører en ny undersøgelse.

Filminstruktør Woody Allen - erklæret ateist - kan kalde sig medlem af den tredjestørste »religion« i verden. Fold sammen
Læs mere
Foto: FRANCOIS GUILLOT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mens kristendom er den største religion i verden med 2,2 milliarder troende, udgør folk uden religiøs tilknytning nu den tredjestørste gruppe af »troende«. Det viser en ny undersøgelse om verdens trosretninger, skriver dailymail.co.uk.

Gruppen med de ikke-troende ligger lige efter muslimerne, som udgør 23 procent af verdens befolkning, og lige før hinduisterne på en fjerdeplads. Hinduismen er dog den religion - sammen med islam - som ifølge undersøgelsen foretaget af Pew Forum on Religion and Public Life har størst chance for at vokse i fremtiden, mens jødedommen har mere sorte udsigter.

Folk uden religiøst tilhørsforhold dækker over alt fra ateister og agnostikere til folk med spirituelle overbevisninger, men uden at kunne definere en enkelt religion som den, de tilhører.

- Mange af de folk uden religiøs forbindelse tror på noget spirituelt, understreges det i undersøgelsen.

Kristendom er samtidig med at være den største også den, der er mest jævnt fordelt i verden, mens hinduismen er mindst global med 94 procent af tilhører i et enkelt land, nemlig Indien.