Nyhedsvarsel
Internationalt

Amerikansk politi: Omkring 20 dræbt efter muligt terrorangreb på natklub

Politiet i Orlando oplyser, at omkring 20 er dræbt og 42 er såret efter et skyderi i en natklub i byen.

Politibiler uden for natklubben Pulse i Orlando i Florida, hvor omkring 20 blev dræbt af skud natten til søndag. 42 andre blevet såret, oplyser det lokale politi. FBI har indledt efterforskning af skyderiet på natklubben i Orlando for at få klarlagt, om det var et terrorangreb. Scanpix/Ho
Læs mere
Fold sammen

Orlando. Politiet befriede gidsler efter skuddrama på natklub i Florida, og oplyser, at omkring 20 er blevet dræbt, og 42 mennesker er bragt på hospitalet.

- Desværre er der folk, som er døde af deres skudsår. Det drejer sig måske om omkring 20 inde i natklubben, siger politichefen i Orlando, John Mina.

FBI har indledt en efterforskning af skyderiet på natklubben i Orlando for at få klarlagt, om det var et terrorangreb med tilknytning til islamistisk ekstremisme, siger en embedsmand til nyhedsbureauet AFP.

FBI specialagent Ron Harper siger, at efterforskerne vil undersøge forskellige vinkler i sagen.

- Vi har oplysninger, som tyder på, at gerningsmanden kan have haft sympati for den specielle ideologi, men vi kan ikke sige noget endeligt på nuværende tidspunkt, siger han.

- Ni politifolk var involveret i en skudveksling med gerningsmanden, som blev skudt og dræbt efter en gidseltagning.

Orlandos politichef siger, at gerningsmanden øjensynligt var "organiseret og velforberedt".

Han tilføjer, at gerningsmanden var bevæbnet med et automatvåben og et håndskydevåben.

- Skyderiet begyndte omkring klokken 2.00 (lokal tid), da natklubben skulle til at lukke. Der var et skyderi uden for natklubben, hvor en politimand besvarede ilden. Derefter løb gerningsmanden ind i natklubben, hvor der opstod en "gidselsituation", siger Mina.

Mere politi ankom til stedet og brød gennem en dør med et pansret køretøj. På det tidspunkt skød og dræbte politiet gerningsmanden, oplyser politiets talsmænd.

/ritzau/Reuters