89 skolebørn bortført i Sydsudan

UNICEF frygter, at mindst 89 skolebørn er blevet bortført til en skæbne som børnesoldater i det uroplagede Sydsudan.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

SYDSUDAN: Mindst 89 drenge er blevet bortført fra deres skole af bevæbnede militiamedlemmer, oplyser UNICEF ifølge nyhedsbureauet Reuters.

De yngste af drengene er 13 år gamle, og de blev kidnappet af de bevæbnede mænd, mens de var i gang med en eksamen. Antallet af bortførte kan vise sig at være »langt højere«, oplyser UNICEF i en pressemeddelelse.

Ingen gruppe eller organisation har lørdag eftermiddag taget ansvaret for massebortførelserne, men det er ifølge Reuters tidligere set i Sydsudan, at bevæbnede militiafolk har bortført børn for at rekruttere dem til en militærgruppe.

Bortførelserne skete tidligere på ugen i byen Wau Shilluk i Upper Nile-delstaten, og ifølge øjenvidner omringede bevæbnede soldater en landsby og gennemsøgte husene et efter et. De tog alle drenge med sig, som er over 12 år, lyder det fra UNICEF.

Sydsudan har været præget af uroligheder siden december 2013, hvor kampe brød ud i hovedstaden, Juba, mellem præsident Salva Kiirs soldater og oprørere, som er loyale over for den forhenværende vicepræsident Riek Machar.

Mindst 10.000 mennesker er blevet dræbt og 1,5 millioner er blevet internt fordrevet. UNICEF anslår, at omkring 12.000 børn er blevet rekrutteret til væbnede grupper siden krigens udbrud.

UNICEF indgik i januar en aftale med forskellige parter om, at 3.000 børnesoldater gradvist skulle blive frigivet i Sydsudan.