150 dræbt efter våbenhvile-brud i Gaza

Siden våbenhvilen i Gaza brød sammen efter kun 90 minutter, er mindst 150 palæstinensere blevet dræbt. Hamas hævder samtidig, at man ikke har kendskab til, hvor en kidnappet israelsk soldat befinder sig.

Siden våbenhvilen blev brudt fredag er 150 blevet dræbt i Gaza. Fold sammen
Læs mere
Foto: SUHAIB SALEM

GAZA: Fredagens våbenhvile i Gaza-konflikten varede kun 90 minutter, inden den kollapsede. Og lørdag morgen meldes der om, at mindst 150 palæstinensere er blevet dræbt siden våbenhvile-bruddet, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Ifølge både USA og FN var det Hamas, der fremprovokerede bruddet på våbenhvilen, der ellers var planlagt til at vare i 72 timer. Efter kollapset genoptog Israel angrebene i Gaza, og foruden de 150 dræbte blev hundredvis såret, skriver Reuters.

Fredag forsvandt en 23-årig israelsk soldat, og Hamas beskyldes for at have kidnappet ham. Hamas siger i en erklæring, at man ikke har kendskab til, hvor den tilfangetagne soldat befinder sig, og at han muligvis kan være blevet dræbt.

Soldaten forsvandt angiveligt, da israelske styrker forsøgte at udslette en af palæstinensernes hemmelige tunneller, og det betegnes af Hamas som »et bagholdsangreb«.

»Vi har mistet kontakt til den gruppe af krigere, der deltog i bagholdsangrebet, og vi tror, de alle er blevet dræbt af bombardementerne. Hvis de formåede at tage soldaten til fange under kampen, må det formodes, at han også er blevet dræbt,« siger Hamas i erklæringen ifølge Reuters.

Mindst 1.592 palæstinensere er blevet dræbt i den indtil videre tre uger lange konflikt. Samtidig er 63 israelske soldater og tre civile israelere blevet dræbt.