10 ting du (måske) ikke vidste om familien Trump

De er rige og succesfulde - og i denne uge for alvor blevet trukket med ind på scenen. Familien bag den kontroversielle republikanske præsidentkandidat Donald Trump er i disse dage på alles læber.

Foto: BRIAN SNYDER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Først holdt hans nuværende hustru, Melania Trump, sin første store politiske tale for sin mand.

Dagen efter blev det ældstesønnen Donald Trump Juniors tur, og også datteren Tiffany Trump har været på podiet og gjort det samme.

Onsdag står endnu et familiemedlem klar, når forretningskvinden og Trumps' ældste datter Ivanka Trump, ligeledes skal holde tale for farmand.

I denne uge har den nyslåede republikanske præsidentkandidat Donald Trump i den grad hevet familien med frem på scenen, men hvor meget ved du egentlig om familien Trump? Berlingske giver dig her 10 fakta, som du (måske) ikke vidste.

1. Melania taler fem sprog

Donald Trumps hustru, Melania Trump, har et særdeles godt sprogøre. Den tidligere fotomodel, der opvoksede i det daværende Jugoslavien, taler nemlig ikke mindre end fem forskellige sprog. Foruden engelsk er det slovensk, fransk, serbisk og tysk, og det kan vise sig at blive en fordel, hvis hun skulle blive USAs næste førstedame.

Hun har dog - som mange måske også bemærkede ved hendes tale på konventet - en kraftig accent, og der har i amerikanske presse tidligere været spekuleret i, om netop accenten har afholdt Melania Trump fra for alvor at træde frem tidligere.

2. Ivanka lukker verden ude i 25 timer hver uge

Den ældste datter, Ivanka Trump, konverterede til jødedommen i 2009, og sammen med sin mand, Jared Kushner, er hun særligt vedholdende i forhold til at holde Sabbat. Hver fredag-lørdag kobler hun helt fra og helliger al sin tid til sin familie. Det inkluderer blandt andet, at mobiltelefonerne er slukket i 25 timer - HVER weekend.

»Det er fantastisk, når man er så koblet op... Virkelig at koble fra,« har Ivanka Trump udtalt om sin rutine til modemagasinet Vogue.

3. Jagt holdt Donald Jr. væk fra ballade i gymnasiet

Donald Trump Jr., der i den grad slog igennem med en flot tale om sin far ved konventet tirsdag aften, er en passioneret jæger. Faktisk har han selv udtalt, at det netop var den store interesse for vilde dyr, der holdt ham på afstand af ballade i gymnasiet. Det skriver Heavy.

Og junior har da også allerede adskillige vilde dyr på samvittigheden heriblandt både bøfler og elefanter. På en jagt-tur til Zimbabwe med lillebror Eric Trump i 2011 fotograferede brødrene sig selv foran store, døde dyr. De billeder er siden blevet hevet frem i en noget uheldig kontekst for brødrene, nemlig da en amerikansk tandlæge skød og dræbte løven Cecil i et reservat - også i Zimbabwe.

4. Eneste præsidentkandidat med sit eget brætspil

Donald Trump er den eneste amerikanske præsidentkandidat, der har fået fabrikeret et brætspil - om sig selv.

Spillet hedder »Trump: The Game« og blev lanceret tilbage i 1989. Dets popularitet var dog særdeles begrænset og anmeldelserne noget lunkne, og produktionen er derfor blevet indstillet. Men om det bliver fundet frem, når den stenrige familie mødes til familiekomsammener, fortæller historien ikke noget om.

Trump-familien er samlet til det republikanske konvent i Cleveland, Ohio, hvor de hele ugen har støttet Donald Trumps kamp for partiets præsidentnominering. En nominering, han officielt fik tirsdag aften. Ariklen fortsætter under billedserien.

Søskendeflokken har fulgt hinanden tæt ved det republikanske konvent. Her ses fra venstre Donald Trump Jr. (nummer to i billedet), Ivanka Trump, Eric Trump og Tiffany Trump. Donald Trumps yngste søn, 10-årige Barron, var ikke til stede. Fold sammen
Læs mere
Foto: JOE RAEDLE.

Foto: BRIAN SNYDER.

Donald Trump Jr. holdt en meget rost tale for sin far på konventet tirsdag. Det blev ham, der fik lov til at overrække den endelige, officielle nominering til sin far tirsdag. Fold sammen
Læs mere
Foto: MIKE SEGAR.

Tiffany Trump var også på talerstolen tirsdag med en tale, der ligeledes har fået fine anmeldelser. Fold sammen
Læs mere
Foto: MARIO ANZUONI.

Ivanka Trump bliver af mange anset som en af Donald Trumps tætteste allierede. Onsdag skal hun holde tale på konventet. Fold sammen
Læs mere
Foto: JONATHAN ERNST.

5. USA kan få landets første førstedame, der har poseret nøgen

I en billedserie fra år 2000 er Melania Trump, som dengang var kæreste med Donald Trump, blevet fotograferet splitternøgen i Trumps private jet. Kun iført accessories som diamantsmykker og pistoler (ja, du læste rigtigt) optrådte den tidligere fotomodel i en billedserie hos magasinet GQ.

»(Det er, red.) ikke lige den slags, vi kan spørge hvem som helst om - og vi var overraskede over, at hun sagde ja,« fortalte redaktør Dylan Jones efterfølgende, skriver The Week.

Det britiske magasin QR er et af de medier, der efter Melania Trumps fremtid som mulig førstedame kom på tale, har gengivet billederne. Du kan se dem her.

6. En penthouse-lejlighed i guld

Donald, Melania og familiens yngste medlem 10-årige Barron bor, som mange måske allerede ved, i en luksuriøs lejlighed i »Trump Tower« på det eksklusive Manhattan i New York.

Adressen er 725 Fifth Avenue - klos op ad Central Park. Lejligheden ligger på 58. etage, hvorfra der er udsigt til både den ikoniske park, fem af New Yorks kendte bydele og nabo-området New Jersey.

Lejlighedens eksklusivitet bliver understreget af de sarte, gyldne farver, som møblementet holdes i - og her er guld, nærmest selvfølgeligt, den gennemgående nuance.

Sammen med en del kunst er der rundt omkring i lejligheden også flere indrammede billeder fra Donald og Melania Trumps bryllup, der blev holdt i Palm Beach i 2005. Det er magasinet HouseBeautiful, der tidligere på året var på besøg hos Trump-familien.

7. Donald Trump rører ikke alkohol

Selvom man af og til kan blive i tvivl om, hvorvidt Donald Trump er påvirket, når han kommer med den ene rabiate udtalelse efter den anden, kan man være sikker på, at det ikke er tilfældet.

For Donald Trump rører overhovedet ikke alkohol. Han er dog ikke for hellig til at tjene penge på dråberne, og åbnede således et vodkadestilleri i 2006 under navnet Trump Vodka.

Trump er angiveligt blevet afholdsmand på grund af sin bror Freds alkohol-problemer. Fred kæmpede i flere år med at alkohol-misbrug, som til sidst endte med at koste ham livet.

8. Familien kritiserer Trumps attitude

Ved et stormøde i Arizona i sidste uge fortalte Donald Trump, at både hans nuværende kone og den ældste datter, Ivanka Trump, ikke har været helt tilfredse med hans opførsel under præsident-kampagnen. Flere gange har de to kvinder tæt på ham angiveligt bedt ham om at optræde mere statsligt.

»Min kone og min datter sagde til mig: »Opfør dig som en præsident! Opfør dig som en præsident!«, fortalte han ifølge The Week efter stormødet.

9. Hustruopgør midt på skiløjpen

Donald Trump har været gift to gange forud for ægteskabet med Melania Trump, og bruddene er ikke gået stille for sig.

Første ægteskab var med modellen Ivana Zelnickova Winklmayr, som han nåede at få datteren Ivanka Trump med. Donald Trump var dog Ivana utro med skuespilleren Marla Maples. Det fandt de to kvinder dog ud af, og det førte til en verbal konfrontation mellem hustruen og elskerinden, da de mødtes på en skiløjpe i Aspen i 1991.

Trump blev senere gift med Marla Maples. Det blev et kort ægteskab, og sammen fik de Tiffany Trump.

10. Er Tiffany familiens sorte får?

Modsat sine ældre søskende har Tiffany Trump ikke valgt en karriere i business-verdenen. Hun har i stedet læst sociologi med fokus på juradelen på det prestigefyldte University of Pennsylvania.

Efter at have færdiggjort studierne holdt hun en stor fest for familien på farens golf-center Trump National Golf Course i Philadelphia.