Twitter straffer fru Trump med #FamousMelaniaTrumpQuotes

Melania Trump ved nu, hvad det vil sige at være i en shitstorm.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Melania Trump vil nok aldrig glemme sin tale ved det republikanske konvent i Cleveland, Ohio, mandag aften.

Dels var det hendes første store politiske tale, og dels beskyldes den for at indeholde mindst én passage, der er direkte kopieret fra en tilsvarende tale holdt af den nuværende førstedame, Michelle Obama.

Den omdiskuterede passage, som den slovensk-fødte tidligere model Melania Trump kritiseres for at have plagieret, lyder:

»Mine forældre har givet mig de værdier, at man skal arbejde hårdt for det, man ønsker livet. At du er ordholdende og gør, hvad du kan for at holde dine løfter. At du behandler folk med respekt.«

For otte siden sagde Michelle Obama: »Og Barack og jeg blev opdraget med så mange af de samme værdier: At du arbejder hårdt for det, du ønsker i livet, at dit ord er din garanti, at du gør det, du siger, du vil gøre, og at du behandler folk med værdighed og respekt«.

På Twitter er tusindvis af brugere ikke i tvivl om, at der er tale om plagiat, og efter talen blev adskillige hashtags med Donald Trumps hustrus navn udbredt på det sociale medie - især #FamousMelaniaTrumpQuotes, der tirsdag blev det mest populære hashtag.

I tweets med #FamousMelaniaTrumpQuotes skriver brugerne historiske citater, lige fra sportskommentator Flemming Toft og borgerrettighedsforkæmper Martin Luther King til popikonet Michael Jackson og Forrest Gumps »life is like a box of chocolate«.

Under samme hashtag ses også et foto af Michelle Obama fra 2014. På det originale står førstekvinden med et skilt med ordene #BringBackOurGirls, der refererer til 276 bortførte piger i Nigeria.

På det nye, manipulerede foto er budskabet et noget andet: »Få min tale tilbage«.

Tilbage til spørgsmålet: Er der tale om plagiat? Twitter siger ja. Trump-lejren siger nej:

»Er det ikke bare typisk. Nu har vi sådan en person som Melania, og så går folk op i, om hun eventuelt udtrykker de samme amerikanske værdier som andre.«